Ugrás a tartalomra

Törökországba küld mentőegységet Izrael

Izrael védelmi minisztere Yoav Gallan utasította az IDF-et és a védelmi minisztériumot, készüljenek fel a sürgősségei segítségnyújtásra.

A napokban Törökországot és Szíriát brutális földrengés rázta meg melyben legalább 900 ember halt meg. Izrael hamar reagált, miután már aznap reggel felajánlotta, hogy segítséget küld a túlélők felkutatására - számolt be a Neokohn.

Izrael védelmi minisztere Yoav Gallan utasította az IDF-et és a védelmi minisztériumot, készüljenek fel a sürgősségei segítségnyújtásra a Belügyi Parancsnokság nemzetközi mentőalakulatain keresztül.

„A biztonsági csapatunk az évek során sok tapasztalatot szerzett a katasztrófa sújtotta területeken”

– mondta.

Eli Cohen külügyminiszter részvétét fejezte ki a török népnek a katasztrófa miatt.

„Szeretném kifejezni Izrael Állam nevében mélységes fájdalmamat a török népnek a ma éjjel Dél-Törökországot sújtó súlyos földrengés miatt”

– nyilatkozta.

„A török kormány kérésére utasítottam minden hatóságot, hogy azonnal készüljenek fel a segítségnyújtásra, valamint a keresésben és a mentésben való segítségnyújtásra”

-számolt be.

„Szívünkből együtt érzünk az áldozatokkal, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek. A külügyminisztériumotutasítottam, hogy dolgozzon ki egy gyors segélyprogramot Törökországnak a katasztrófa kezelésére”

-tette hozzá.

Az izraeli Unit 360 segélyszervezet képviselője szerint egy közel 30 fős csapat már készülődik, hogy sürgősségi segélyt nyújtson Törökországnak.

(Neokohn)

Legfrissebb