Ugrás a tartalomra

Törökország letartóztatja a feltételezett izraeli kémeket

Több mint 30 embert fogtak eddig el.

A török hatóságok letartóztatják a feltételezett izraeli kémeket. - Kép forrása: Youtube

Törökország 33 embert tartóztatott le kedden, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Izraelnek kémkedtek, és további 13 olyan személyt üldöz, akikről feltételezik, hogy kapcsolatban állnak a Moszad hírszerző ügynökséggel - számol be az RT News.

Az őrizetbe vett személyek, akiket a jelentésben nem neveztek meg, a feltételezések szerint "felderítő" munkát terveztek, beleértve a Törökországban élő külföldi állampolgárok "üldözését, megtámadását és elrablását" Izrael nevében. 

Ronen Bar, az izraeli Shin Bet hírszerző ügynökség igazgatója a múlt hónapban arra figyelmeztetett, hogy tisztjei azt tervezik, hogy levadásszák a Hamász-ügynököket "mindenhol, Gázában, Ciszjordániában, Libanonban, Törökországban, Katarban."

"Ez néhány évig fog tartani, de ott leszünk, hogy megtegyük"

- mondta Bar a Kan izraeli állami műsorszolgáltató által sugárzott felvételen. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök figyelmeztette Izraelt, hogy "súlyos következményekkel" kell szembenéznie, ha továbbra is megpróbálja megtámadni a Hamász tisztségviselőit országában. 

Bár Törökország és Izrael még a Hamász elleni hadüzenet és a Gázai övezet példátlan intenzitású bombázása előtt megkezdte a kapcsolatok normalizálását, azóta mindkét ország visszavonta nagyköveteit egymás területéről.

Múlt héten Erdogan "Hitlernél is rosszabbnak" ítélte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. A több millió zsidó haláláért felelős náci vezér és Netanjahu között szerinte mindössze annyi a különbség, hogy az izraeli miniszterelnök "gazdagabb", mivel támogatásokat kap nyugatról, és az Egyesült Államoktól.

Legfrissebb