Ugrás a tartalomra

Törökország: a túszok iránti szolidaritásáért kitoloncolnak egy izraeli focistát

A klub felbontotta szerződést, majd letartóztatták és bíróság elé állították.

Sagiv Jehezkel izraeli labdarúgó a török Antalyaspor csapatánakmérkőzésén 2024. január 14-én. - Kép forrása: - DHA / AFP)

Törökország kitoloncolja az izraeli futballsztárt a Hamász által elrabolt és fogvatartott túszoknak tett gesztusa miatt - számol be a Times of Israel.

Kiutasítják Törökországból aztEgy Törökországban a gázai terroristák által fogva tartott túszoknak a pályán tett gesztusa miatt letartóztatott izraeli labdarúgót hétfőn kiutasítanak az országból - jelentette be az izraeli külügyminisztérium.

A 28 éves Sagiv Jehezkel, az Antalyaspor játékosa úgy ünnepelte az egyenlítő gólját a Trabzonspor elleni vasárnapi mérkőzésen, hogy kezével egy szív-jelet mutatott a kamerába, majd megmutatta a karszalagját, amelyen a gázában már több mint száz napja elrabolt és fogvatartott túszokról emlékezett meg.

A gesztust azonban nem fogadta kitörő örömmel Törökország, ahol a Hamász vezető tisztségviselőit látják vendégül, és amely országnak vezetői rendkívül ellenséges álláspontot képviselnek Izraellel szemben a háború kitörése óta.

"100 nap" - a karszalagra írt üzenetben jehezkel az október 7-én elrabolt és fogvatartott túszokról emlékezik meg egy dávid-csillag kíséretében. - Kép forrása Antalyaspor/X


Az Antalyaspor, az ünneplésről készült fotókat az X-en is közzétette, azonban nem sokkal később törölték a posztot, miután a kommentelők elözönlötték a profilt és a focista eltávolítását követelték.

A klub azonnal felfüggesztette Jehezkel-t, és az elnöke, Sinan Boztepe azt mondta, hogy felbontja a szerződését.

- ez a lépés az izraeli Channel 12 hírcsatorna szerint több mint 1 millió dollárjába kerülne a csapatnak.

A Török Labdarúgó Szövetség (TFF) elítélte Jehezkel "teljesen elfogadhatatlan viselkedését", és azt mondta, hogy "helyénvalónak" találta az Antalyaspor döntését.

Törökország igazságügyi minisztere, Yilmaz Tunc vasárnap este az X-en bejelentette, hogy vizsgálat indult Jehezkel ellen "gyűlöletre és ellenségeskedésre való felbujtás" vádjával "az Izrael gázai mészárlását támogató gesztusa miatt".

Jehezkelt ezt követően letartóztatták, és a török média felvételein látható, hogy hétfőn bíróság elé állították.


A focista az újságíróknak elmonda, hogy "nem állt szándékában senkit sem provokálni" tettével, valamint hozzátette, hogy ő maga "nem háborúpárti ember".

A médiajelentések nem sokkal később arról számoltak be, hogy a sportolót kiengedték az őrizetből, és kitoloncolják Törökországból.Legfrissebb