Ugrás a tartalomra

Tórát akartak égetni Izrael stockholmi nagykövetsége előtt

Meg tudták akadályozni.

Az izraeli külügyminisztérium jelentette be, hogy meg tudtak akadályozni egy, a stockholmi izraeli nagykövetség elé tervezett tüntetést, amelyen egy Tóra-tekercs elégetését tervezték - számolt be a Neokohn.

A The Jerusalem Postnak adott interjújában egy svéd-izraeli rabbi elmondta, hogy valójában a helyi svéd muszlim közösség vezetése segített meggyőzni a szervezőt a provokatív akció lemondásáról.

A svéd média szerint egy Svédországban élő egyiptomi író nemrégiben nyújtott be kérelmet a helyi rendőrséghez a demonstrációra vonatkozóan.

Miután az izraeli rádióban megjelent a tervezett demonstráció híre, a külügyminisztérium közleményben tudatta: „Azonnal és határozottan cselekedtünk, hogy megakadályozzuk a megdöbbentő és megalázó eseményt”.

A beszámolók szerint a stockholmi rendőrség valójában engedélyezni akarta a tüntetést, mivel az a véleménynyilvánítás szabadságának minősül. Ráadásul egy héttel korábban hasonló tüntetésre került sor, a török nagykövetség előtt, ahol egy Koránt égettek el.

„A Tóra-tekercs elégetését a svédországi muszlim közösség vezetésének köszönhetően sikerült megakadályozni”

– mondta Moshe David HaCohen rabbi a Postnak.

(Neokohn)

Legfrissebb