Ugrás a tartalomra

Több százan vonulnak majd fel Washingtonban az üldözött keresztényekért

Jövő héten a nigériai, iráni és örmény keresztényekért fognak kiállni.

A March for the Martyrs egy minden évben megrendezésre kerülő békés felvonulás az üldözött keresztényekért. Kép forrása: godtv.com

Várhatóan több százan vesznek majd részt szolidaritásból az üldözött keresztényekért jövő héten a megrendezésre kerülő békés felvonuláson Washingtonban. - írja a Daily Signal.


Az eseményt a " For the Martyrs" (Mártírokért) elnevezésű nonprofit szervezet rendezi meg minden évben, hogy felhívják a figyelmet a világban egyre fokozódó keresztényüldözésre. A 2023-as békemenet kifejezetten a Nigériában, Iránban és Örményországban élő keresztények helyzetére hívja fel a figyelmet.

"Az üldözött keresztények mellett állunk." - résztvevők a tavalyi felvonuláson - Kép forrása: Nicole Alcindor/Christian Post
"A March of the Martyrs több, mint egy esemény."

- hangsúlyozta a szervezet alapítója és vezérigazgatója, Gia Chachon.

"Ezzel kijelentjük, hogy nem hunyunk semet a hitben élő testvéreink szenvedése felett."

-mondta.

"Ez a felvonulás azért van, hogy felemeljük a hangunkat azokért, akiket elhallgattatnak."

- tette hozzé Chacon, amint arra invitálja az amerikai polgárokat, hogy álljanak ki a vallásszabadság és az emberi méltóság mellett.

A Daily Signal beszámolói szerint a rendezvényen nagyjából ötszáz résztvevőre számítanak, ahol többek között felszólal majd az iráni keresztényüldözés egyik túlélője, Marziyeh Amirizadeh, és Robert Avetisyan, az örmény kormány egyik tisztviselője a Hegyi-Karabahban zajló eseményekről.

Chacon szerint a főáramú média gyakran meg sem említi a keresztényüldözést, pedig a világszerte üldözött keresztények száma folyamatosan növekszik.

Az Open Doors, amerikai keresztényüldözés-ellenes csoport beszámolói szerint a tavalyi évben mintegy 360 millió keresztény volt üldözésnek vagy diszkriminációnak kitéve a hite miatt, míg nagyjából 5259 keresztényt elraboltak, legalább 5621 keresztényt pedig kivégeztek a hite miatt. Ezen kívül 2110 templomot, vagy keresztényekhez köthető épületet támadtak meg csak az elmúlt évben.


Legfrissebb