Ugrás a tartalomra
HamászrablássékelGázagázai civilekIDFHírek

Több száz millió sékelt rabolt ki a Hamász a gázai bankokból

Még a saját népüket is képesek kifosztani.

Sékel, izraeli fizetőeszköz. - Kép forrása: NIR ELIAS/REUTERS

Az IDF arab szóvivője, Avichay Adraee alezredes nyilvánosságra hozott egy magas rangú Hamász-tisztviselő által írt dokumentumot, amelyből kiderül, hogy a szervezet terroristái betörtek a Bank of Palestine gázai bankfiókjaiba.


Az IDF arab szóvivője, Avichay Adraee alezredes szerdán nyilvánosságra hozott egy Hamász-dokumentumot, amelyből kiderül, hogyan tervezte meg a terrorszervezet a gázai bankszéfek kirablását.

"Egy magas rangú Hamász-tisztviselő által írt dokumentumot hozunk nyilvánosságra, amelyből kiderül, hogy a Hamász pénzügyi nehézségei után a háború alatt a szervezet terroristái betörtek a Bank of Palestine gázai fiókjaiba, és több mint 400 millió NIS-t loptak el"

- mondta Adraee az X-fiókján közzétett videóban.

Andraee beszámolói szerint február elején a Hamász verőlegényei megfenyegették a Bank of Palestine munkatársait,Gáza város Rimal negyedében, hogy ne vegyék ki a készpénzt a bank széfjeiből,

majd április 16-án több százmillió sékelt loptak el a bankfiókból.

Két nappal később egy másik gázai bankfiókba is betörtek, ahonnan több tízmillió sékelt loptak el.

"Április 19-én a terroristák újabb rablást követtek el a bank gázavárosi főfiókjában, és több százmillió sékelt loptak el"

- folytatta Adraee.

"Mit fognak mondani Gáza lakói, akik napról napra szegényebbek e gyermekgyilkos zsarnokok véres kalandjai miatt? A Hamász minden szégyenérzet nélkül lop a Gázai övezet polgáraitól a fennmaradása érdekében, és a Gázai övezet lakóinak hátán és zsebéből finanszírozza terrorista tevékenységét"

- zárta a szóvivő.

Körülbelül másfél hónappal ezelőtt a védelmi minisztérium és az IDF 12 millió sékelt utalt át az Izraeli Banknak, amelyet ezt követően a Gázai övezetben lévő terrorista erődökben foglaltak le. Ez az összeg hozzáadódik a Gázai övezetben a háború kezdete óta lefoglalt mintegy 17 millió sékelhez, amelyet hasonló eljárás keretében az Izraeli Bankban helyeztek letétbe. A pénz felkutatásáért felelős szerv az IDF Technológiai és Logisztikai Igazgatósága (TLD), amely lefoglalta és felkutatta a Gázai övezetből származó terrorista pénzeszközöket.

(Jpost)

Legfrissebb