Ugrás a tartalomra

Tisza Párt: gazdasági MLM és politikai szekta keveréke? - Megadja Gábor

Magyar Péter a politikai Azahriah?

A Hit Rádió Véleményvezér című műsorának legfrissebb adásában Megadja Gábor, a Századvég Politikai Gondolkodás Kutatóintézet igazgatója volt a vendégünk, akivel Magyar Péterről és a választásokról beszélgetünk.

Vasárnapi választások tanulságai
Megadja Gábor leszögezte, mind az európai parlamenti, mind az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte, ugyanakkor úgy látja, a jobboldal kicsit elszontyolodott amiért nem a megszokott arányban nyerték meg a mostani választásokat.

"A Magyar Péter-féle formáció az ténylegesen jobb eredményt ért el, mint amire bárki számított."

- emelte ki.

Politikai rajongás és nihilizmus

Szakértőnk úgy látja, hogy az elmúlt hónapokban Magyarországon is megjelent a politikai rajongás jelensége.

"Próbáltam visszaidézni, hogy a magyar történelem során láthattunk-e ilyesmit, és nagyon erőlködnöm kéne, hogyha valami hasonlót kéne találnom."

– utalt Megadja a Magyar Péter-féle jelenségre, aki arra a megállapításra jutott, hogy ez a fajta politikai rajongás hazánkban új jelenségnek számít.

Kiemelte, két tanulsága van a vasárnapi választásoknak a jobboldal számára. Egyrészt úgy látja, Magyar Péter személyében nyíltan megjelent a színpadon a politikai nihilizmus.

"Tehát ez a fajta teljes értéknélküliség, nihilizmus nem mondom, hogy nincs jelen a politikában, de az, hogy ilyen nyíltan megjelenik, az szintén egy új jelenség."

fejtette ki.

Legfrissebb