Ugrás a tartalomra

Tim Ballard a mexikói határnál kiadott gyermekekről: "Hol vannak?"

Szinte azonnal lecsapnak rájuk az emberkereskedők.

Migránsgyerekek érkeznek Tijuanába, teherautóval egy migránskaravánnal Mexikóból 2018-ban. - Kép forrása: AP Photo/Ramon Espinosa

A Sound of Freedom, (Szabadság rabjai ) című filmből ismertté vált Tim Ballard, az Egyesült Államok kormányának egykori ügynöke, az Operation Underground nevű szervezet alapítója is részt vett egy gyermekkereskedelem elleni törvényjavaslat ismertetésében. - írja a CBN News.

Ballard a republikánus képviselőhöz, Christ Smith-hez csatlakozva a Capitol Hillen tartott sajtótájékoztatón ismertette a törvényjavaslatot, amely az eltűnt gyermekek megtalálására kötelezné a szövetségi kormányt.

"Sajnos az Egyesült Államok világelső a gyermekek kizsákmányolására szolgáló anyagok fogyasztásában"

– mondta Ballard

"Talán nálunk van a legtöbb pedofil"

– emelte ki  a volt ügynök.

"Ezek a gyerekek kísérő nélkül jelennek meg. Az elmúlt néhány évben több mint 300 ezren. Hol vannak?" – tette fel a kérdést.


Ballard a New York Post  beszámolóira hivatkozott, mely szerint a mexikói határ mentén az emberkereskedők 14 millió dollárt keresnek minden egyes nap.

"Tíz évet töltöttem azon a határon. Elhiszem. Milliók jönnek át ezeken az országokon. Nem tudják kezelni az országokon keresztül történő összes mozgást. Gyerekek vesznek el útközben"

– állította.

Joe Biden hivatalba lépése óta 3-400 ezer gyermek lépi át kísérő nélkül a mexikói határt, akik közül rengetegen válnak a szex-és gyermekkereskedelem áldozatává. - Kép forrása: Nathanael Jones/Daily Mail 

Smith törvényjavaslata - a veszélyeztetett, kísérő nélküli és kizsákmányolás veszélyének kitett gyermekek védelméről szóló törvény (SECURE) - júliusban került benyújtásra.

A törvényjavaslat szerint 2021 eleje óta közel 345 000 kísérő nélküli kiskorú lépte át a határt, az amerikai vám- és határvédelem adataira hivatkozva. Más adatok szerint  Joe Biden elnök hivatalba lépése óta több mint 423 000 kísérő nélküli gyermek lépte át az amerikai-mexikói határt.

Smith törvényjavaslata arra kötelezné a Biden-kormányzatot, hogy számoljon be a szövetségi őrizetből folyamatos hivatalos kapcsolatfelvétel nélkül kiengedett mintegy 85 ezer kísérő nélküli migránsgyermek felkutatására, a velük való kapcsolatfelvételre, a velük való jóllét ellenőrzésére és az emberkereskedelem gyanújának kivizsgálására irányuló erőfeszítéseiről.

Smith képviselő a törvénytervezetet Roger Severinóval, a Heritage Foundation munkatársával és Eduardo Verasteguival, a "Sound of Freedom" producerével együttműködve dolgozta ki.

Mexikói bevándorlók követelik 2021-ben Biden-től, hogy "engedje be őket" - Kép forrása: Guillermo Arias/Agence France-Presse — Getty Images
"A Biden-kormányzatot felelősségre kell vonni a nyitott határokkal kapcsolatos sikertelen politikájáért, amely gyermekek tízezreit sodorta súlyos veszélybe és tette ki őket a halál, a gyermekek szexuális kizsákmányolása és a visszaélés kockázatának"

– mondta Smith

"Ez vészhelyzet, és el kell állítanunk a vérzést. Meg kell mentenünk a gyerekeket, mégpedig most"

– hangsúlyozta.

Ballard szerdán a Kongresszusban a képviselőház belbiztonsági bizottsága, csütörtökön pedig a külügyi bizottság előtt tesz tanúvallomást.

"Azt mondom önöknek, hogy a külföldi gyermekek ugyanúgy Isten gyermekei, mint ahogy bármelyik amerikai gyermek”

– mondta .

"És pontosan ugyanolyan védelmet érdemelnek, mint amilyet bármelyik amerikai gyermek megérdemel. Azért tesszük mindezt, mert Isten gyermekei nem eladhatóak"

– fejtette ki véleményét a volt ügynök.


Legfrissebb