Ugrás a tartalomra

Tim Allen az új Télapuk sorozatról: a karácsony egy keresztény ünnep

Tim Allen színész és komikus nemrég megosztotta, hogy a Disney+ új sorozata, a "The Santa Clauses" (Télapuk) a karácsony keresztény hátteréről is szólni fog.

A The Wrapnek adott interjújában Allen nemrég elmagyarázta, hogy az új sorozat eredeti forgatókönyve nem lett volna vallási fókuszú, de úgy döntött, hogy a karácsony keresztény gyökereit is fel kell tárnia.

"Ez szó szerint egy vallásos ünnep"

- magyarázta Allen az angol "Christmas" kifejezésben szereplő Krisztus (Christ)  szóra utalva.

"Ha a Mikulásról akarsz beszélni, vissza kell menned a történelembe, és az egész a vallásról szól"

-húzta alá.

A Faithwire szerint azt is megjegyezte, hogy a rajongók csak az utolsó két epizódban fogják látni a keresztény gyökerek feldolgozását. A The Kelly Clarkson Show-ban múlt héten adott interjújában Allen elárulta, hogy a Mikulás valós története is szerepel majd a sorozatban.

"Később mélyre merülünk Szent Miklós történetében"

- mondta.

A színész azt is hangsúlyozta, hogy "a karácsony lényege" a másoknak való adakozásról szól.

"A karácsony lényege az adakozásról szól. A fogadás az, amihez hozzászoktunk... de az egész arról szól, hogy milyen adni"

- fogalmazott.

"Adni, mint egy apa a gyermekeinek. Ez olyan varázslatos"

-mondta.

A hatrészes sorozat az első három "The Santa Clause" (Télapu) című filmet követi, amelyek közül az elsőt 1994-ben mutatták be. Allen újra eljátssza Scott Calvin szerepét, aki a Mikulássá váló férfi.  Az első két epizódot múlt héten mutatták be a Disney+ streaming platformján.

Allen nemrégiben nagy felháborodást váltott ki a Mikulás karakterének egy mondatával. Amikor megkérdezték tőle a sorozatban, hogy mi zavarja a Mikulást, azt válaszolta:

"Boldog karácsonyt mondani mindenkinek hirtelen problémássá vált!"

A sor azonnal vitát váltott ki a Twitteren a karácsony ünneplésével kapcsolatban.

(Christian Headlines)

Legfrissebb