Terrorveszély: fegyveres rendőrök jelentek meg bécsi templomok előtt

Bécs templomai előtt rohamlövegekkel felfegyverzett rendőröket vetettek be, miután egy lehetséges "iszlamista indíttatású támadásra" figyelmeztettek.

Egyes épületek, köztük templomok előtt megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután az ország hírszerző szolgálata nem nyilvános információkat kapott.

"Templomok elleni támadással kapcsolatban kaptunk nem specifikus fenyegetést"

- tweetelte a bécsi rendőrség.

"Ha egy konkrét helyszínen konkrét veszély fenyegeti a lakosságot, a bécsi rendőrség minden elérhető csatornán keresztül azonnal figyelmeztetni fog"

- tette hozzá a rendőrség.

A Polizei Wien a tweetjében arról adott tájékoztatást, hogy a "különleges felszereléssel" rendelkező, rendszeres és különleges műveleti rendőrök fokozott járőrözést fognak végezni a város "fontos pontjain".

Az osztrák fővárosban a rendőrök utcai jelenlétét is fokozták.

"A rendőrök golyóálló sisakkal és mellénnyel, valamint puskákkal vannak felszerelve. Felügyeleti tevékenységet fognak végezni, és a közúti forgalomban is ellenőrzéseket fognak végezni"

- mondta Markus Dittrich rendőrségi szóvivő a Radio Wien helyi rádióállomásnak.

2020 novemberében négy ember meghalt és 23 másik megsebesült egy iszlamista támadásban, amikor egy állig felfegyverzett férfi tüzet nyitott az emberekre Bécs népszerű szórakozóhelyén.

A fegyverest a rendőrség lelőtte.

A férfit később egy 20 éves "iszlamista terroristaként" azonosították, akit annak ellenére, hogy terrorizmussal való kapcsolatért elítélték, idő előtt kiengedtek a börtönből. A halálos támadásért az Iszlám Állam (IS) vállalta a felelősséget.

(Premier Christian News)