Ugrás a tartalomra

Terrorizmus támogatása miatt ítélhetik el az Izrael-ellenes szektatagokat

A Neturei Karta maroknyi szélsőségesből álló szervezet, mely vallási okokból ellenzi a modern Izrael Államot.

Az izraeli rendőrség az elenyésző számű, de annál hangosabb Neturei Karta nevű szélsőségesen anticionista, ultraortodox szekta három tagja ellen folytat vizsgálatot, akik a hét elején a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenin menekülttáborába látogattak, és találkoztak a helyi terrorcsoportok palesztin tagjaival - írta meg a Neokohn.

A jeruzsálemi és Bét Semes-i lakosú férfiakat hétfőn filmre vették, amint a palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport prominens tisztviselőivel, valamint terroristák családjaival találkoztak. Dzsenint a palesztin terrorizmus melegágyának tartják.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerdán arról számolt be, hogy a férfiakra hosszú börtönbüntetés várhat, ha elítélik őket a terrorizmus támogatásáért.

Izraeli civileknek ugyanis tilos belépniük a ciszjordániai A területre, ahol Dzsenin található, mivel az az oslói megállapodások értelmében az a Palesztin Hatóság polgári és biztonsági ellenőrzése alatt áll.

A Neturei Karta maroknyi szélsőségesből álló szervezet, mely vallási okokból ellenzi a modern Izrael Államot, rendszeresen tiltakozik a zsidó állam ellen, és a múltban találkozott holokauszttagadókkal és az iráni kormány vezetőivel.

A Neturei Karta tagjait palesztin nemzeti színekkel díszített sálakat viselve és palesztin zászlókat tartva fényképezték le.

A közösségi médiában megosztott videón látható, amint meglátogatják a Palesztin Iszlám Dzsihád vezető tisztségviselőjének, Bassam al-Szaadi vezető tisztségviselőnek az otthonát, aki Izraelben börtönben van.

(A teljes cikk a Neokohn oldalán érhető el)

Legfrissebb