Ugrás a tartalomra

Terroristának nevezte több százezer ember előtt Netanjahut a török elnök

A Nyugatot hibáztatta az eseményekért.

Recep Tayip Erdogan, török elnök állítása szerint másfél millió ember előtt nevezte terroristának az izraeli miniszterelnököt.


Recep Tayyip Erdogan török elnök a hétvégén több százezer emberrel - állítása szerint 1,5 millió résztvevővel - lepte el az isztambuli Atatürk repülőteret, akik "gyilkos Izrael" és más Hamász-párti jelszavakat skandálva támogatták a terrorcsoport október 7-i mészárlását - számol be a Breitbart.


Ahogyan arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk, a Hamász terroristái az izraeli hatóságok becslései szerint több mint 1400 emberrel végeztek az Október 7-i támadás során, és több száz túszt ejtettek foglyul és tartanak fogva rettenetes körülmények között Gázában, beleértve a nőket, időseket, gyermekeket, és csecsemőket is.


A szombati isztambuli, a török elnök által elnevezett "Nagy Palesztina-gyűlésen" Erdogan a Hürriyet című török napilap fordítása szerint " egy megszálló szervezet"-nek nevezte Izraelt.

"Izrael, a világ előtt háborús bűnösnek nyilvánítunk titeket. Azon leszünk, hogy Izraelt háborús bűnösként mutassuk be a világnak".


A török elnök "a Nyugatot" hibáztatta az Izraelben zajló konfliktushelyzetért, és az általa nevezett "gázai mészárlásért", utalva az Izraeli Védelmi Erők (IDF) folyamatban lévő hadműveleteire, amelyek célja a Hamász fegyverraktárainak és más kritikus terrorista helyszínek felszámolása.

Erdogan a továbbiakban megismételte, amelyről korábban is beszámoltunk, hogy véleménye szerint "a Hamász nem terrorszervezet", és elítélte Izraelt, valamint

"terroristának" nevezte Benjámin Netanjahu, izraeli miniszterelnököt.

A török kormánypárt, a Justice and Development Party (AKP) október 28-án nagygyűlést szervezett a "Palesztinával való szolidaritás jegyében" az isztambuli Atatürk repülőtéren. - Kép forrása: Hürriyet

A Breitbart beszámoli szerint Erdogan egy sor sztárvendéget is meghívott, köztük Yusuf Islam, a korábban Cat Stevens néven ismert brit énekest, aki megköszönte Erdogannak és a török kormánynak, hogy "helyes álláspontot képviselnek".

"Ez nem egyenlő felek közötti harc. Ha megnézzük az október 7-i támadást, és összehasonlítjuk a hatalmas katonai válaszlépések mértékével, az egyszerűen összehasonlíthatatlan"

- fejtette ki véleményét az énekes, valamint hozzátette:

"Az iszlámban a nők és a gyermekek, valamint a nem harcolók védelme alapvető fontosságú".
"Emlékezzetek az eredeti üzenetre, amelyet Isten küldött nektek: "Ne ölj, ne lopj, ne kívánd a felebarátod vagyonát!". Ezeket a törvényeket Mózes tanította a világnak. Miért nem követitek őket?"

- üzente az iszlamista terroristák által lemészérolt családok hazájáért, biztonságáért és védelméért harcoló népnek, Izraelnek.

Legfrissebb