Ugrás a tartalomra

Terror Párizsban: kalapáccsal és késsel támadott a merénylő

A támadót már korábban is elítélték egy merényletterv miatt.

A francia rendőrség biztosítja a Bir-Hakeim hidat a párizsi incidens után. Kép forrása: Stéphanie Lecocq/Reuters

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében. - számol be a 24.hu.

Kalapáccsal és késsel támadott áldozataira Párizsban egy radikális iszlamista. A férfi a beszámolók szerint "Allahu akbar"-t kiabált, miközben egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal súlyosan megsebesített. A rendőrők még a helyszínen őrizetbe vették a merénylet elkövetőjét.

Az elkövető Armand R., 26 éves, Párizs egyik elegáns elővárosában, Neuilly-sur-Seine-ben született francia állampolgár, pszichológiai problémákkal küzd, radikális iszlamista nézetei miatt szerepel a titkosszolgálatoknak az állambiztonságra veszélyes személyekről vezetett nyilvántartásában. Még 2016-ban négy évre elítélték egy merényletterv miatt, szabadulása óta a titkosszolgálatok megfigyelése alatt állt – mondta a helyszínen a belügyminiszter.

A The Guardian beszámolói szerint az elkövető hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

Az áldozat egy német állampolgárságú férfi, aki turistaként tartózkodott a francia fővárosban. 

A rendőrség szerint a letartóztatásakor a merénylő közölte: nem bírta elviselni, hogy muzulmánokat ölnek szerte a világon. A belügyminiszter szerint az elkövető a rendőröknek arról is beszélt: „dühös amiatt, ami Gázában történik, Franciaország bűnrészes abban, amit Izrael tesz, és elege van abból, hogy muszlimok halnak meg”. 

Nem engedünk a terrorizmusnak. Soha”

– írta az X-en Élisabeth Borne francia miniszterelnök.

Legfrissebb