Ugrás a tartalomra

"Termesszünk kannabiszt!" - így segítene egy megagyülekezet lelkésze közösségén

Photo by Esteban Lopez / Unsplash

Egy atlantai megagyülekezet lelkésze azt állította, hogy a kannabisz termesztése a gyülekezeti ingatlanon sikeres kisegítő eszköz lenne.

"A "Birth Missionary Baptist Church"  a legnagyobb földtulajdonnal rendelkező fekete egyház Amerikában"

- mondta Jamal Bryant, a Birth Missionary Baptist Church lelkésze nemrég a "The Cool Soror Podcast" műsorvezetőjének, Rashan Alinak.

"Az álláspontom a diakónusaim felé az, hogy "miért nem termesztünk kannabiszt?""

-vetette fel.

Bryan hangsúlyozta, hogy az erőfeszítés nem csak fekete férfiakat hozna a gyülekezetbe, hanem lehetőséget adna nekik arra is, hogy megtanulják a fenntartható gazdálkodás fogalmait.

"Képes leszek fekete férfiakat bevonni. Képesek rá, hogy legálisan tegyék ezt és megtanítom őket a gazdálkodásra"

- magyarázta a megagyülekezet vezetője.

Bryant javaslata ellenére a marihuána jelenleg illegális Georgiában.

"Georgia törvénye sokkal korlátozottabb, mint néhány más állam orvosi marihuánára vonatkozó törvénye. Például nem legalizálja a marihuána levél formájában történő értékesítését vagy birtoklását, és nem engedélyezi az alacsony THC-értékű olajjal átitatott élelmiszerek előállítását vagy értékesítését, illetve az alacsony THC-értékű olaj gőz útján történő fogyasztását"

- áll Georgia egészségügyi minisztériumának közleményében.

"Nem hatalmazza fel az orvosokat arra, hogy orvosi felhasználásra marihuánát írjanak fel. Kizárólag arra szolgál, hogy megvédje a minősített személyeket a büntetőjogi felelősségre vonástól az alacsony-THC-értékű olaj gyógyászati célú birtoklása miatt"

-húzták alá.

Az elmúlt években a keresztények körében egyre nagyobb vita alakult ki a kannabisz használatával kapcsolatban.

A Pew Research szerint a protestánsok 53 százaléka, a katolikusok további 53 százaléka támogatja a marihuána legalizálását "orvosi és rekreációs célokra".

Eközben a Lifeway Research felmérése szerint az amerikai lelkészek 76 százaléka ellenzi a marihuána használatát és legalizálását, míg 18 százalékuk szerint legalizálni kellene.

(Christian Headlines)

Legfrissebb