Ugrás a tartalomra

Taylor Swift ezúttal túl messzire ment: legújabb dalaiban a keresztényeken gúnyolódik

Legújabb albumában a keresztény nevelés és erkölcs ellen lázít.

Taylor Swift megérkezik a 66. Grammy-díjátadóra. Fotó: Jordan Strauss/Invision/AP

A "The Tortured Poets Department" című albumán Taylor Swift gúnyt űz Istenből és a keresztényekből.

Taylor Swift legújabb albuma tele olyan utalásokkal, amelyek a világsztárt Isten fölé emelik, és több dalban is a keresztény értékrendet kritizálja, a keresztény szülők ellen uszít, arról nem beszélve, hogy dalainak fele tele van explicit szöveggel.

Swift először az "I Can Fix Him (Meg tudom javítani)" című dalban utal arra, hogy ő olyan dolgokra is képes, amelyekre Isten nem. A szóban forgó dalban arról énekel, hogy egy "rossz fiúval" randizik, akit "ő - és egyedül csak ő" - képes megjavítani.

"Csóválják a fejüket mondván, 'Isten segítsen rajta'

- énekli Swift a refrén alatt, majd később azt is hozzáteszi:

"De a ti Isteneteknek az ujját sem kell mozdítania / Meg tudom javítani, tényleg meg tudom. És egyedül csak én tudom."

Swift a refrénben tehát a keresztények imáin gúnyolódik, mivel a "rossz fiú", akivel úgy döntött, hogy randizni fog, annak ellenére rossz marad, hogy rajongói imádkoznak a kapcsolatukért. A dal végén egyébként elárulja, hogy mégsem volt képes a feladatra.

A "loml" ( életem szerelme) című dalában Swift a "Szentlélek"-nek nevezi szerelmét, akiben - ahogyan az a dal további szövegéből kiderül - nagyot csalódott.

Az énekesnő kereszténység iránti megvetése azonban teljes mértékben megmutatkozik a "But Daddy I Love Him" ( De apa én szeretem őt) és a "Guilty as Sin?" ( bűnös mint a bűn?) című dalokban, ahol a keresztény szexuális etikát és Jézus tanítását szidja, és a keresztény szülők ellen uszít.

"Most tanultam meg, hogy ezek az emberek csak azért nevelnek / Hogy ketrecbe zárjanak"

- énekli Swift, majd a következő sorban hozzátesz:

"Sárák és Hannák vasárnapokon a legjobb ruhájukban"

A keresztény szexuális etika "elnyomó" jellegére panaszkodva, miszerint a szexuális élettel a házasságig kell várni, Swift arról énekel, hogy felülemelkedik a Biblia tanításain, és a keresztény szülőkön gúnyolódik.

"Sikítok, 'De apuci, szeretem őt / Gyermeket várok tőle / Nem, nem, de látnotok kéne az arcotokat."

- énekli a refrén alatt, tovább gúnyolódva a Biblia tanításán.

Swift a továbbiakban azokat ostorozza, akik megpróbálják megosztani vele az evangéliumot, és a Biblia házasságra vonatkozó igazságait:

"Szenteskedve ad elő monológokat, amiket sosem fogok látni / Azt hiszi, megváltoztathatja a szívem ritmusát ...És ellensúlyozhatja a kémiát "

- énekli a dalban valamitn hozzáteszi:

"Nem kell imádkoznod értem .... ez csak az én választásom"

A "Guilty as sin" (Bűnös, mint a bűn?) című dalában Swift olyan kérdéseket tesz fel, hogy "hogyan lehetnék bűnös ha hozzá se értem" utalva Jézus Krisztus Hegyi Beszédben elhangzott tanításra.

"Mi van, ha elgurítom a követ?
Mindenképpen keresztre feszítenek.
Mi van, ha az, ahogyan megölelsz,
Tulajdonképpen szent?"

- énekeli.

(Movieguide)

Legfrissebb