Ugrás a tartalomra

Tanulmány: az ateizmus és a közösségi média is hatással van a tinédzserek öngyilkos gondolataira

A kilenc országban végzett vizsgálat szerint a Biblia viszont segíthet ezeket elkerülni.

Photo by Gadiel Lazcano / Unsplash

A "Back to the Bible" (Vissza a Bibliához) Központ által készített tanulmány "az egyik első olyan tanulmánynak nevezte magát, amely a spiritualitás, a közösségi média és a mentális egészség közötti kapcsolatokat vizsgálja".

A közösségi média által erősen befolyásolt és szilárd lelki alapokkal nem rendelkező tinédzsereknél egy új tanulmány szerint jelentősen nagyobb az öngyilkosság kockázata.

A kilenc országban, több mint 4700, 14 és 17 év közötti tinédzser bevonásával végzett vizsgálat összefüggést talált az ateizmus/agnoszticizmus/spirituális bizonytalanság, a közösségi média intenzív használata és a destruktív gondolatok között.

"A destruktív gondolatok aránya gyakoribb azon tizenévesek körében, akik kifejezik, hogy nem hisznek semmi spirituálisban, bizonytalanok a hitükkel kapcsolatban, vagy úgy vélik, hogy vétkeznek, de nem hisznek Jézusban"

- állapította meg a tanulmány.

A destruktív gondolatok gyakoribbak azoknál a tizenéveseknél, akik például olyan hiteket vallanak, mint "nincs szükségem Istenre", "spirituális vagyok, de nem hiszek Istenben", "Isten nem létezik" és "nincs túlvilág, amikor meghalunk".

Ehhez képest azok a tizenévesek, akik foglalkoznak a Bibliával, a tanulmány szerint lényegesen kisebb valószínűséggel rendelkeznek destruktív gondolatokkal.

A tanulmány megállapította, hogy a tizenévesek "magas öngyilkossági kockázata" összefügg a "spirituális meggyőződésükkel és a közösségi médiával kapcsolatos tapasztalataikkal".

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban élő tizenévesek nagyobb valószínűséggel élnek át destruktív gondolatokat, mint a más országokban élő tizenévesek - áll a tanulmányban.

(Christian Headlines)

Legfrissebb