Ugrás a tartalomra

Szomorú igazság: Magyarország messze nem a legboldogabb nemzet

Még Guatamelában is boldogabbak az emberek, Izrael viszont az elsők között végzett.

Photo by Sherise Van Dyk / Unsplash

Magyarország az 56. helyen végzett az országok boldogságát mérő kutatásban Izraellel szemben, aki az elmúlt hónapok megpróbáltatásai ellenére az ötödik helyet foglalta el.

Megjelent a World Happiness Report, és most is jellemzően az északi országok szerepelnek a legmagasabb pontszámokkal: az első helyen álló Finnország már hét éve őrzi első helyét – írta meg a CNN. Ám Észak-Amerikában a fiatalok boldogsága olyan meredeken csökkent, hogy

Az ottani fiatalok már kevésbé olyan boldogok, mint az idősek.

Így az Egyesült Államok most először került ki az első 20 helyezett közül. Amerika és más hasonló országok visszaesése azonban annak is köszönhető, hogy más nemzetek – különösen több kelet-európai ország – javítottak a boldogságszintjükön. A jelentés több mint 140 ország lakosainak globális felméréséből készült és hat kulcsfontosságú változót vizsgál az értékelésekor.

Finnországot követően az alábbi sorrend alakult ki:

  • Dánia – 2. hely,
  • Izland – 3. hely
  • és Svédország – 4. hely.

A háború ellenére Izrael meglepő módon az 5. helyen végzett. Majd Hollandia (6. hely), Luxemburg (8. hely), Svájc (9. hely) és Ausztrália (10. hely) zárja az élmezőnyt.

Magyarország (56.hely) az első húsz helyezett közés sem tudott bekerülni annak ellenére, hogy Csehország (18. hely) és Ausztria (14. hely) is előkelő helyen szerepel, de még Koszovóban (29.hely) és Guatamelában (42. hely) is boldogabbak az emberek.

„Összességében globálisan a 15–24 év közötti fiatalok élettel való elégedettsége javult 2006 és 2019 között, azóta pedig stabilizálódott”

– áll a jelentésben. A teljes jelentés az alábbi linken érhető el.

(Index)

Legfrissebb