Ugrás a tartalomra

A Bajnai Gordon volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által létrehozott datadatos cégháló észt fiókcégei könnyen megkerülhetik a GDPR betartását is, és szabadon felhasználhatnak a választóktól – akár illegálisan begyűjtött adatokat is - írta meg az index.hu.

Bajnai korábbi kabinetfönőknek, Szigetvári Viktornak észtországi cége, a Datapraxis OÜ-nak, bizonyitottan erős demokrata kapcsolatai vannak, hiszen a vállalat igazgatója Mark Steitz, aki korábban úgynevezett targetálási rendszert tervezett Bill Clinton demokrata elnök 1992-es kampányához. Ezek mellett a cég észt ágának az igazgatója Laura Quinn, korábban Joe Biden vezető kommunikációs és gazdaságpolitikai tanácsadójaként tűnt fel, valamint Al Gore egykori demokrata alelnök kabinetfőnök-helyettese volt.

Steitz és Quinn közös érdekeltségébe tartozik olyan cég is, aminek többek között Soros György szolgáltatott alaptőkét.

"Kapcsolatban állunk számos további emberrel a politikai térben, hogy tudjunk felmérni vagy üzenni, vagy valamiféle választói modellezést végrehajtani. És ismételten, a legtöbb hálózatunk az amerikai baloldaltól származik, különösen a szélsőbaloldalról"

-hangzott el egy, az Index birtokába került felvételen Patrick Frank, a Datad.at tájékoztatási igazgatójának szájából.

"Nagyon komoly hálózatunk volt a Demokrata Pártban, hogy valamilyen szintű befolyással bírjunk, amikor szakembereket kell bevonnunk a kampányok különböző részei során"

-fogalmazott.

Legfrissebb