Ugrás a tartalomra

(18+) Százszor ronthatta meg tanítványát a vallásoságot színlelő karateedző

Bár a nyomozás már másfél éve tart, a férfi most is szabadlábon van, sőt, jelenleg is gyerekekkel és fiatalkorúakkal foglalkozik.

Photo by Stefano Pollio / Unsplash

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, hatalmi, befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsít a rendőrség egy fővárosi karateedzőt. A vádak szerint F. Márton hittérítő karateedző folytatott éveken keresztül szexuális viszonyt egy fiatalkorú tanítványával - számolt be a Pesti Srácok.

Bár a nyomozás már másfél éve tart, a férfi most is szabadlábon van, sőt, jelenleg is gyerekekkel és fiatalkorúakkal foglalkozik, méghozzá egy keresztény gyülekezet sportiskolájában is.

Több tanú elmondása szerint F. M. már tíz éve is fiatalkorú fiúkkal élt, olykor élettársi kapcsolatban (!). Olyan fiúkkal, akik nem homoszexuálisok – többeknek azóta családja, gyermeke van –, de akkor olyan élethelyzetben voltak, hogy mindent elhittek, mindent eltűrtek és megtettek. Az egykori világbajnok férfihoz 2015-ben kezdett el járni egy akkor 15 éves fiú, akit teljesen behálózott, és – a nyomozati iratok szerint – három év alatt legalább száz alkalommal történt közöttük szexuális együttlét. A négy évig tartó szörnyűségeket a gyermek ugyan jelezte az édesanyjának, ám ő kételkedve fogadta állításait, ráadásul a sportedző érzelmileg őt is manipulálta, megkörnyékezte, végül a gyülekezeten keresztül ki is szakította a családjából – számolt be a Pesti Srácok információi alapján a Blikk.

Ekkor az áldozat 16 éves volt, s mivel szégyellte a történteket, négy évbe telt, mire sikerült megszabadulnia az őt kizsákmányoló férfitól. A fiú rendőrségi vallomásai is arra utalnak, hogy F. M. esetében a megtérés és a hitélet is egyfajta eszköz volt perverziói elleplezésére. Mint elmondta: “kapcsolatuk” 2018 novemberéig tartott.

Egy, a Pesti Srácok által bemutatott levél további áldozatokra utal, ráadásul az elkövető állítólagos megtérése utáni időszakból.

Egy özvegyasszony írt annak a gyülekezetnek, amelynek aktív tagja F. M., és a nevükben járja a vidéki gyülekezeteket, tart bibliaórákat. A panasz szerint egyik újabb áldozatához, egy szintén 16 éves fiúhoz, egyértelműen a hitélet keretein belül került közel 2019-ben.

A Pesti Srácok megkereste a nigériai gyökerű, Magyarországon dinamikusan terjeszkedő gyülekezetet, amelynek sokan budapesti képviselőjeként is ismerik F. M.-et.

„Közösségi oldalán számtalan megosztás, követés is egyértelműen utal valamilyen kapcsolatra. Igaz, megkeresésünk után 24 óra alatt eltűntek ezek a képek, videók, posztok”

-számolt be a Pesti Srácok.

„Önök nagy valószínűséggel nem is sejtik, hogy kígyót melengetnek a keblükön, miközben valaki a sötét oldalról, Jézus és az Önök egyháza nevében igét hirdet álszent módon. Elöljáróban csak annyit, ha nem hisznek nekem, kérjenek információt a rendőrségtől, hogy van-e eljárás egy budapesti képviselőjük ellen, több feljelentés után, melyben fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális zaklatásról van szó. Az én konkrét esetemben  a 16-ik évében járó fiamat rontotta meg, kihasználva az édesapja elvesztése okozta fájdalmát. előbb barátságos pártfogóként, később a Szentírást felhasználva lelki tanítóként, végül pedig csábítóként hálózta be a vele egynemű fiamat”

-állt abban a levélben, amelyet egy özvegyasszony küldött el a gyülekezetnek.

Egy szót sem írtak arról, hogy F. M. mióta a tagjuk, tettek-e intézkedéseket annak az özvegy édesanyának a panaszára, aki a fia megrontásáról írt nekik levelet, ahogy arra sem válaszoltak, hogy értesítették-e a rendőrséget. Mint írják, az F. M. által létrehozott budapesti gyülekezethez és sportiskolához semmi közük, így a férfi a gyülekezetükben biztos, hogy nem foglalkozik gyerekekkel. Végül, egy evangéliumi üzenettel zárják, amely szerint nem az egészségeseknek, hanem a betegeknek van szükségük orvosra - írta a lap.

(Pesti Srácok)

Legfrissebb