Ugrás a tartalomra

Szabad-e Putyinnal szóba állni? - Jeszenszky Zsolt

A Hit Rádió legújabb adásában Jeszenszky Zsolt tárja fel az Orosz-Ukrán konfliktus és a nyugati narratívák mögötti igazságokat.

A Hit Rádió legújabb adásában Jeszenszky Zsolt tárja fel az Orosz-Ukrán konfliktus és a nyugati narratívák mögötti igazságokat.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Jeszenszky Zsolt, politikai hobbistával folytatott beszélgetés során számos égető kérdés került terítékre, többek között az Orosz-Ukrán háború, a nyugati média narratívái és a politikai polarizáció.

Orosz-Ukrán Háború és Nyugati Hozzáállás:
Jeszenszky Zsolt kritikával illette a nyugati országok Oroszországgal szembeni álláspontját, különös tekintettel az Orosz-Ukrán háborúval kapcsolatban. Szerinte a nyugati média és politikai élet egyoldalúan közelít a konfliktushoz, figyelmen kívül hagyva az orosz érdekeket és narratívát.

"Tehát orosz országot lehet csicskáztatni, és a 90-es években ez meg is történt... Oroszország tényleg szeretett volna a jelcéni időben beintegrálódni a nyugati világba..."

- emelte ki Jeszenszky Zsolt.

Média és Információs Háború:
A műsorban Jeszenszky kitért a média szerepére a politikai narratívák formálásában, kiemelve, hogy a mainstream média gyakran elfogult és nem ad teret az orosz nézőpontnak.

"A háború alatt nem csak az újságírók, de a politikusok sem állnak szóba Putyinnal... Csak a szankciók formájában."

- mondta Jeszenszky Zsolt, kritizálva a nyugati hozzáállást.

Politikai Polarizáció:
A beszélgetés során szó esett a politikai polarizáció mélyüléséről is, amelyet Jeszenszky a nyugati és orosz kapcsolatok kontextusában értékelt. Hangsúlyozta, hogy a dialogus hiánya és az előítéletek csak tovább mélyítik a konfliktusokat.

"Tehát Tucker Carlson az amerika ellensége, és persze Putyin bérence, amiatt, hogy szóba állt vele."

- részletezte Jeszenszky Zsolt, kiemelve a nyugati média és politika ellenséges hozzáállását.

Legfrissebb