Ugrás a tartalomra

Súlyosan megsérült a Fauda című sorozat színésze a gázai harcokban

Édesapja szerint súlyos műtéten kellett átesnie, de már túl an az életveszélyen.

Idan Amedi sztárénekes és színész (R) az IDF vezérkari főnökével, Herzi Halevivel. Kép forrása: Izraeli Védelmi Erők

Idan Amedi, sztárénekes, a "Fauda" című filmsorozat színésze súlyosan megsérült a gázai harcokban - számol be a Times of Israel.


Amedi a "Fauda" című sikersorozatban egy olyan elit IDF-egység katonáját alakította, amely Ciszjordánia palesztin területein és a Gázai övezetben tevékenykedik, most azonban az IDF tartalékosaként szolgált a harcászati műszaki alakulatnál, amikor megsérült. Hétfőn délután 4 óra körül szállították a Ramat Gan-i Sheba Medical Centerbe, ahol sürgős, súlyos és hosszadalmas műtéten esett át - jelentette a héber média.

Egyik legismertebb dala, a "Warrior's Pain" című, a háborúból hazatérő katona poszttraumás megtapasztalásairól szól. A dal 2010-ben gyorsan bejárta a slágerlistákat, miután előadta a "Kochav Nolad", azaz "Egy csillag születik" című izraeli zenei versenyműsorban, amelyet az IDF csapatainak is előadott Ma'alotban.

Amedi édesapja megerősítette a sérülést, és a Walla hírportálnak azt mondta, hogy fia már nincs életveszélyes állapotban.


A színész unokatestvére, Ayelet egy Instagram bejegyzésben arra kérte a nyilvánosságot, hogy imádkozzanak a gyógyulásáért.

Nem sokkal a sérülés előtt Amedi Gázában interjút adott egy izraeli televíziós riporternek, akinek azt mondta, hogy "kicsit fáradt, de jól van, és néhány információt is megosztott a Hamász alagútrendszereiről. Emellett Ameidi arra szólította fel az izraelieket, hogy kerüljék a belső nézeteltéréseket.

"Tartalékos testvéreimmel együtt felszólítom a politikusokat, az összes médiumot és mindenkit: Akinek nincs jó mondanivalója, egyszerűen fogja be a száját. Izrael népe él".
Ameidi, amint a sérüés előtt nem sokkal interjút ad az izraeli 12-es csatornának. Kép forrása: Times of Israel/Képernyőfotó

Október 12-én, napokkal a Hamász vezette gázai terrortámadás után Amedi egy videót tett közzé az X-en, a korábbi Twitteren, katonai egyenruhában, mikor több mint 300 ezer tartalékos katonát soroztak be Izraelben:

"Ez nem egy jelenet a Faudából, ez a való élet

- mondta a videóban.


A 35 éves Amedi Jeruzsálemben született és nőtt fel kurd bevándorlók gyermekeként, és rendkívül büszke örökségére, koncertjeit mindig egy kurd nyelvű dallal zárja.Legfrissebb