Ugrás a tartalomra

Az abortuszklinika előtt imádkoztak, megverték őket

A támadót jelenleg keresi a rendőrség.

Photo by Dan Burton / Unsplash

Elmenekült a támadó, aki súlyosan megsebesített két férfit azért, akik a Planned Parenthood nevű abortuszklinika előtt imádkozta


Jay Walton, a Baltimore County Right to Life elnöke szombaton Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy Mark Crosbyt a múlt pénteken kegyetlenül megtámadták, miközben a baltimore-i Planned Parenthood klinika előtt imádkozott.

"Rá és egy másik életpárti aktivistára hátulról csapott le támadó aki azután elmenekült"

– magyarázta Walton.

"Markot jelenleg kórházban ápolják súlyos sérülései miatt"

– közölte.

Walton arra kéri az életvédő közösséget, hogy "imádkozzanak Mark teljes felépüléséért, és azért, hogy a támadót mielőbb megtalálják és felelősségre vonják.

Jody Ward életvédő aktivista hétfőn részletes beszámolót osztott meg a Facebookon az incidensről, amelyben azt írta, hogy egy "dühös férfi" először közeledni kezdett Crosbyhoz és egy Dick Schaefer nevű életvédő aktivistához, aki azután meg is támadta őket.

"Felemelte Dicket a földről, és beledobta az üvegablakba. Dick elesett, feldöntött egy nagy ültetvényt és beütötte a fejét, és átmenetileg el is vesztette az eszméletét"

– írta Ward.

"Mark ezután Dick segítségére sietett, de ahogy közeledett felé, a támadó ekkor Mark ellen fordult, és arcon ütötte, majd miután Mark a földre zuhant, fejbe is rúgta őt"

– részletezte.

Egy szemtanú, valamint Schaefer arról számolt be, hogy a támadó "többször arcon ütötte és megtaposta Crosbyt mielőtt elhagyta a helyszínt".

A Crosby és Schaefer elleni erőszak csak egyike azoknak az életpárti aktivisták elleni támadásoknak amelyek azóta történtek, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a 6-3 arányban kimondta, hogy az abortusz amerikában nem alkotmányos jog.

Máshol is történtek hasonló támadások az életvédők ellen. Tavaly egy életpárti tinédzsert bántalmaztak, miközben egy végül sikertelen kansasi szavazási kezdeményezés mellett kampányolt, amely tisztázta volna, hogy az állam alkotmánya sem tartalmaz jogot az abortuszra.

Hasonlóképpen, tavaly szeptemberben egy 83 éves életvédő aktivistát, aki egy sikeres michigani választási kezdeményezés ellen kampányolt, amely az abortuszhoz való jogot rögzítette az állami alkotmányban, vállon lőttek.

(ChristianPost)

Legfrissebb