Ugrás a tartalomra

Sojgu leváltása: Putyin már az örökösét készíti elő? - Kosztur András

A Világnézet című műsorunk legfrissebbb adásában Kosztur Andrást kérdeztük az orosz védelmi miniszter leváltásának okairól.

Kosztur András

A Hit Rádió Világnézet című műsorunk legfrissebbb adásában Kosztur Andrást, a XXI. Század Intézmény vezetőkutatóját kérdeztük a új orosz kormányól.

Sojgu Leváltása:
Kosztor András szerint Sojgu leváltása már régóta esedékes volt. Kritikák érték a védelmi minisztériumot, különösen a háború kezdeti szakaszában tapasztalható problémák miatt. A leváltás időzítése a politikai környezetben is fontos szerepet játszott, mivel Putyin új mandátumának kezdete alapvető kormányátalakításokat tett szükségessé.

"Szergely Sojgu, védelmi miniszter leváltása már régóta lógott a levegőben."

- mondta Kosztor András.

Hatalmi átmenet előkészítése Oroszországban:
Kosztor András hangsúlyozta, hogy Oroszországban a hatalmi átmenet kérdése már régóta érlelődik, és a közelmúlt eseményei, mint például magas rangú vezetők cseréje, ennek a folyamatnak a részét képezik. Ezek a személycserék arra utalnak, hogy a rendszer igyekszik meggyengíteni azokat a vezetőket, akik túl nagy befolyásra tettek szert, így kisebbíti az ő hatalmi birodalmaikat, amely hosszú távon biztosítja a politikai stabilitást és simább átmenetet biztosít az ország számára.

"Nagyon érik már ez a váltás Oroszországban... könnyen lehet, hogy egyébként ezek a személycserék arról is szólnak, hogy azokat a vezetőket, magas pozícióban lévő embereket, akik túl nagy önsúlyra tettek szert a rendszeren belül, azokat egy kicsit meggyengítse."

- emelte ki Kosztor András.

Legfrissebb