Ugrás a tartalomra
Shin betHamászIzraelGázaIDFHírek

Shin Bet-vezető: "külföldön is vadászunk a Hamász tisztviselőire"

Mindent megtesznek a céljaik végrehajtása érdekében.

Az izraeli hadsereg egyik tagja a 2023. december 3-án közzétett videóból származó állóképen. Izraeli Védelmi Erők/ REUTERS

Az Izraeli Biztonsági Ügynökség, közismert nevén a "Shin Bet" vezetője az izraeli médiának kiszivárgott felvételen azt mondta, hogy az ügynökség levadássza és megöli a Hamász összes tisztviselőjét, beleértve a külföldön rejtőzködő vezető tisztségviselőket is. - számol be a Daily Wire.

A Kan izraeli közszolgálati műsorszolgáltató által megszerzett felvételen Ronen Bar, a Shin Bet vezetője "a mi Münchenünknek" nevezi a terrortámadást - utalva arra, amikor palesztin terroristák meggyilkolták az izraeli olimpiai csapat 11 tagját az 1972-es müncheni nyári játékokon. Izrael a gyilkosságokra úgy reagált, hogy levadászott és megölt minden olyan személyt, aki közvetlenül vagy közvetve részt vett a támadásokban.

"A kabinet kitűzött egy célt számunkra, a Hamász kiiktatását. És mi eltökéltek vagyunk, hogy ezt megtesszük, ez a mi Münchenünk"

- mondta.

"Minden helyszínen, Gázában, Ciszjordániában, Libanonban, Törökországban, Katarban, mindenhol. Néhány évbe fog telni, de ott leszünk, hogy megtegyük".

Elmondta, hogy az ő ügynöksége felel a biztonságért, és hogy október 7-én nem végezték el a munkájukat, de most "felfelé ívelő pályán vannak".

Bar elmondta, hogy a Shin Bet "nem habozik" megtenni minden intézkedést a célok végrehajtása érdekében, és hozzátette, hogy sok minden, amivel Izraelnek az elmúlt évben fenyegetettség szempontjából szembe kellett néznie, nem ismert a nyilvánosság előtt.

"Az Izrael Államot fenyegető veszélyek köre példa nélküli volt az elmúlt évben."

- mondta.

"A fő problémák még ebben az esetben is rejtve vannak a szemünk elől. Sok minden történik a felszín alatt".

Legfrissebb