Ugrás a tartalomra

Seattle: nemi-hormonokat kínálnak a diákoknak az állami iskolákban

Így akarják biztosítani a "nulla egészségügyi egyenlőtlenséget".

Kép forrása: ISSM

A Seattle Public Schoolon belül működő egészségügyi szervezet állítólag "nemi hovatartozást megerősítő ellátási szolgáltatásokat" kínál a diákoknak, beleértve a keresztnemű hormonok adagolását is.

A Parents Defending Education, egy országos alulról szerveződő szervezet, amely a gyermekek oktatását befolyásoló, potenciálisan káros irányelvekre és tantervekre hívja fel a figyelmet, e hónap elején e-maileket tett közzé a Neighborcare Health-től, amely a Seattle Public Schools közép- és általános iskoláiban klinikákat működtet.

A Washington legnagyobb iskolai körzetében működő egészségügyi program vezetője 2023. január 25-én egy e-mailben azt írta, hogy

"február 6-tól [2023] kezdődően a programunk átfogó, bizonyítékokon alapuló, nem-megerősítő ellátási szolgáltatásokat fog nyújtani az arra rászoruló diákjainknak és családjainknak".

Az e-mailben az áll, hogy ez a bővítés része a szervezet azon céljának, hogy "100%-os hozzáférést és nulla egészségügyi egyenlőtlenséget" biztosítson a diákok és családok számára. A vezető azt írta, hogy a legújabb kezdeményezés összhangban van az iskolai körzet azon céljával, hogy támogassák az LMBTQ- diákokat.

Az olyan szolgáltatások mellett, mint a tanácsadás, az e-mail azzal büszkélkedett, hogy a program mostantól

"fontos orvosi beavatkozásokat kínál, beleértve a hormonális kezeléseket is."

Az email szerint a nemi hormonok adása a gyermekeknek "a szülő, a gyermeke és az egészségügyi szolgáltató közötti tájékozott és magánjellegű döntés".

Amint azt a Parents Defending Education megjegyezte, a Seattle Public Schools transz-identitású diákokra vonatkozó szabályzata azonban kimondja, hogy a személyzetnek nem szabad felfednie a gyermek saját maga által deklarált nemi identitását, kivéve, ha törvény kötelezi őket erre, vagy ha a diák engedélyt adott rá.

Az e-mailben kifejtik, hogy a Neighborcare Health kezdetben azt tervezte, hogy a szolgáltatásokat "egy kis kísérleti projekt keretében nyújtja, amely a diákok és családok számára elérhető a meglévő iskolákban."

A The Christian Postnak adott nyilatkozatában a Neighborcare Health szóvivője elmondta, hogy az egészségügyi központok betartják az egészségügyi ellátásra vonatkozó összes vonatkozó törvényt és rendeletet, beleértve a "szülői/gondviselői beleegyezést és a beteg titoktartását".

Az Archives of Sexual Behavior című folyóiratban 2024-ben megjelent tanulmány szerint

"a nemi vagy nemi elégedetlenség tizenegy éves kor körül a leggyakoribb, majd a kor előrehaladtával csökken e tünetegyüttes gyakorisága. A kiskorúak egyértelmű többsége nem mutat tartós nemi vagy nemi elégedetlenséget élete során".

(CP)

Legfrissebb