Ugrás a tartalomra

Rotschildok: a világ urai, vagy bukott vezetők? - Polczer István

Polczer István, gazdasági szakértő a Rotschild család történetéről.

Polczer István

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Polczer István pénzügyi szakértővel beszélgettünk Jacob Rothschild haláláról, kiemelve a család gazdasági és társadalmi befolyását a világra, valamint a pénzügyi elit és a politikai hatalom összefonódásának kérdéseit.

Jacob Rothschild élete és öröksége:
Jacob Rothschild, szakértőnk szerint a Rothschild bankárdinasztia kiemelkedő alakja, aki jelentős befolyást gyakorolt a pénzügyi és filantrópiai szektorban. Izraelt is támogatta, finanszírozta az izraeli parlament és a legfelsőbb bíróság épületét.

"Nagy hangsúlyt fektetett a filantrópiára és Izrael állam támogatására"

- emelte ki Polczer István.

A Rothschild család története:
A család Mayer Amschel Rothschildtól indult, aki a pénzügyi szektorban alapozta meg a család hírnevét. Az öt fiú Európa különböző nagyvárosaiba szétszóródva alapította meg a Rothschild multinacionális pénzügyi vállalatot.

"A Rothschildok gazdagsága és hatalma időről időre változott, de mindig meghatározó szereplői maradtak a pénzügyi világnak"

- részletezte Polczer István.

A Rothschildok befolyása ma:
Polczer István szerint a Rothschildok jelenlegi helyzete már nem olyan domináns, mint korábban, bár még mindig jelentős befolyással bírnak bizonyos területeken.

"A család már nem ugyanazt a domináns szerepet tölti be, mint korábban, de még mindig jelentős gazdasági és társadalmi befolyással rendelkeznek"

- mondta.

Legfrissebb