Ugrás a tartalomra

Rokonaik verték meg őket, mert Jézushoz imádkoztak

Nem vette jó néven az ugandai család, hogy elhagyták az iszlám vallást.

Uganda zászlaja - AP Images

A 22 éves Janati Tisuubira és 33 éves testvére, Ibrahim Musa Kakembo közel egy hétig részesült kórházi kezelésben, miután június 3-án a családtagok megtámadták őket , a Mayuge körzetbeli Bunyában (Mayuge), testvérük temetési szertartását követően.

A két testvér munka miatt költözött a mintegy 135 kilométerre lévő Mbale-ba, és ott hallottak egy evangéliumi adást, ami arra késztette őket, hogy május 22-én felkeressék a rádióprédikátor templomát Mbale-ban. - írja a Morning Star.

"Az istentisztelet végén a testvérem és én ott maradtunk"

- mondta Kakembo a Morning Star Newsnak.

"Ott beszélgettünk a lelkésszel, és több kérdést tettünk fel a rádióban hirdetett evangéliumi üzenettel kapcsolatban. Ezután kezdtünk el hinni Jézusban."
Kerersztény templom Ugandában - forrás: M.Torres/Getty Images

Június 2-án megtudták, hogy a nővérük meghalt Bunyában, és másnap visszatértek oda a temetésre. Este 10 óra körül a szobájukban hallgatták a pásztort a rádióban. Az adás végén a pásztor arra kérte a hallgatókat, hogy csatlakozanak hozzá egy imában - számolt be róla Kakembo.

"Ezután mi is csatlakoztunk hozzá az imában, és elkezdtünk imádkozni. Az egyik idősebb testvérünk látta ezt, és elment, hogy értesítse a család többi tagját, akik eljöttek megnézni, mi történik. Imádkozva találtak minket, amint a rádión keresztül követtük a lelkipásztort".

A családtagok mobiltelefonos videofelvételt készítettek a testvérek imádkozásáról, majd behívták őket a nappaliba, hogy kikérdezzék őket arról, miért imádkoznak Krisztus nevében és nem Mohamed nevében. A testvérek hallgattak. Majd ez után kezdték el verni a keresztény testvérpárt.

"Azzal vádoltak minket, hogy már nem vagyunk muszlimok. Az idősebbik testvérünk, Shaban, aki az Ibun Bazi Iszlám Központ tanára, dühös lett ránk, és elkezdett minket ütlegelni egy tompa tárggyal, ami nála volt, majd a többiek is csatlakoztak, és elkezdtek minket csúnyán ütlegelni".

Egy ponton megérkezett a szobába az apjuk is, aki nem akarta, hogy agyon verjék a gyermekeit a saját házába, viszont a muszlim vallás elhagyása miatt kitagadta őket. - számol be a Christian Post.

"Állj, ne öljétek meg őket a házamban, csak küldjétek el őket az otthonomból. Mától kezdve nem vagyok többé az apjuk, és ők nem az én gyerekeim"

– hangzottak el édesapjuk szavai.

Legfrissebb