Ugrás a tartalomra

Rendőrségi videó: Brutálisan rátámadtak az életvédőkre Baltimoreban

A támadót még keresi a rendőrség.

A Baltimore-i rendőrség által közzétett videófelvételen látható támadó. 

A baltimore-i rendőrség közzétette az életvédő aktivisták elleni brutális támadásról készült videofelvételt, miközben folytatják az elkövető keresését.

A héten Baltimore városi rendőrsége facebookon közzétette a Planned Parenthood klinika előtt imádkozó két idős életvédő aktivista elleni brutális támadásról készült biztonsági felvételeket. A bejegyzésben az emberek segítségét kérik, hogy  minél hamarabb elfogják a tettest.

“A BPD nyomozóinak a központi körzetben szükségük van a segítségükre egy gyanúsított azonosításában, aki részt vett egy támadásban, amely 2023. május 26-án, 10:20 körül történt a North Howard Street 300-as tömbjében. A biztonsági felvételen látható, ahogy a gyanúsított megtámad két férfit a Planned Parenthood előtt."

A videón látható, amint a gyanúsított dühösen hadonászik egy Dick Schaefer nevű életvédő aktivista felé, majd a földre veti a férfit.

Amikor egy másik életpárti aktivista odasietett, hogy felsegítse társát, a gyanúsított a földre teperte és arcon ütötte, majd megrúgta őt és elsétált. Jay Walton, a Baltimore Megyei Jog az Életért vezérigazgatója a Facebook-fiókján közzétett egy képet a második életvédő aktivistáról, Mark Crosby-ról, akinek a támadás után véres lett az arca és az inge, valamint súlyosan megsérült a jobb szeme. Az életvédő csoport később egy május 30-án közzétett közleményben ismertette a Crosby által elszenvedett sérüléseket. - számol be a Christian Post.

"Crosbyt a Marylandi Egyetem sokkos traumatológiájára szállították, ahol ellátták sérüléseit"

- állt a közleményben.

"Crosby-nak a jobb felső arccsontjában lévő lemezcsontja teljesen eltört, a jobb szemüregében lévő csontok pedig teljesen összetörtek, és fémre kell majd cserélni őket".

Walton adománygyűjtést indított a GoFundMe platformon, hogy fedezze a támadás következtében Crosbyra háruló orvosi költségeket. Adománygyűjtés során közel 42 ezer dollárt gyűlt össze. Walton június 14-én, közel három héttel a támadás után frissítést tett közzé, amelyben azt írta, hogy "Mark Crosby visszautasította a számára gyűjtött pénzösszegeket", és arra biztatta az életvédő közösséget, hogy "támogassák a helyi terhességi segélyközpontokat és életvédő csoportokat".

A Crosby és Schaefer elleni támadásra akkor került sor, amikor az Egyesült Államokban az abortuszról szóló vita meglehetősen indulatossá vált, miután az amerikai Legfelsőbb Bíróság Dobbs kontra Jackson Women's Health Organization ügyben hozott döntése megállapította, hogy az amerikai alkotmány nem tartalmaz jogot az abortuszra.

Legfrissebb