Ugrás a tartalomra

Rakétákkal álltak bosszút palesztin terroristák

A Vaskupola ismét életeket mentett.

Mohammed Abed/AFP

24 órán belül több mint száznégy lövedéket lőttek ki palesztin terroristák a Gázai övezetből Izraelre.

A támadást Khader Adnan, az Iszlám Dzsihád egyik prominens tagjának éhségsztrájk miatt bekövetkezett halála váltotta ki, akit egy izraeli börtönben tartottak fogva.

A Vaskupola ugyan 24 lövedéket hatástalanított, azonban legalább két rakéta lakott területre csapódott be, amelynek következtében egy ember súlyosan megsérült, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Daniel Hagari, az Izrael Védelmi Erők (IDF) szóvivője elmondta, hogy zajlanak a vizsgálatok a lakott területen földet ért rakétákkal kapcsolatban.

Az IDF 16 különböző célpontra is csapást mért az éjszaka folyamán, amelyek az Iszlám Dzsihád és a Hamász terrorcsoportokhoz tartoztak.

Szerdán kora reggel Izrael és a Gázai terrorcsoportok azonban tűzszünetben állapodtak meg egyiptomi, katari és ENSZ tisztségviselők közvetítésével, amelynek hajnali négykor kellett volna érvénybe lépnie.

Az Iszlám Dzsihád ennek ellenére 5 óra 36 perckor még további két rakétát is kilőtt Izraelre, de nem sokkal később az Iszlám Dzsihád szóvivője egy közleményben is megerősítette a tűzszünetet, és bár a tűzszünet ellenére továbbra is fokozott a készültség, a helyi lakosok visszatérhettek megszokott életükhöz.

(TOI)

Legfrissebb