Ugrás a tartalomra

Putyin Netanjahunak: Moszkva kész segítséget nyújtani a polgári lakosságnak

Megállapodtak, hogy fenntartják a kapcsolatot.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök. - Kép forrása: Alexey Nikolsky/AFP/Getty Images

Az mti beszámolói szerint Putyin hangsúlyozta, hogy elítéli a terrorizmus minden formáját, de készek bármilyen segítséget nyújtani, hogy enyhítsék a civilek szenvedéseit.

Oroszország kész segítséget nyújtani az izraeli-palesztin konfliktus-övezetben élő civilek szenvedésének enyhítéséhez.

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott vasárnapi telefonbeszélgetése során a Kreml sajtószolgálata szerint.

A moszkvai tájékoztatás értelmében az eszmecsere középpontjában a konfliktusövezetben kialakult kiélezett helyzet, különösen a Gázai övezetben tapasztalható humanitárius helyzet állt.

Putyin megerősítette elvi álláspontját, amely elutasítja és elítéli a terrorizmus minden megnyilvánulását, ugyanakkor rendkívül fontosnak tartja, hogy a terrorfenyegetésekkel szembeni fellépés ne járjon ily súlyos következményekkel a polgári lakosság számára.   

"Az orosz fél kész minden lehetséges segítséget megadni a civilek szenvedésének enyhítéséhez és a konfliktus de-eszkalálásához"

- hangoztatta  az államfő az orosz közlemény szerint.   

A felek kifejezték érdekeltségüket az együttműködés folytatása iránt az orosz állampolgárok és családtagjaik evakuálásának, valamint a Gázában fogva tartott izraeliek szabadon bocsátásának kérdésében. Megállapodtak a kapcsolattartás  fenntartásában.

Legfrissebb