Ugrás a tartalomra
PrideLMBTQJoe BidenUSAHírek

Pride zászlóval üzent a világnak Joe Biden

Kijelentette, hogy Amerika a "büszkeség" nemzete.

REUTERS/Anna Rose Layden 

Sokak ellenérzését váltotta ki a Joe Biden, amerikai elnök kormánya által Pride hónap alkalmából a Fehér Házon kifeszített zászlók sora, amely számos Twitter-felhasználó szerint az amerikai zászlókódexet is sérti.Biden szombaton egy posztban üdvözölte az LMBTQ közösséget, valamint egy képet is megosztott, amelyben a Fehér Házra kifüggesztett zászlók középpontjában egy progresszív Pride zászló  látható.

"Ma a Nép Háza - az önök háza - egyértelmű üzenetet küld az országnak és az egész világnak. Amerika a büszkeség (Pride) nemzete"

– áll a bejegyzésben.

A kifüggesztett zászlók között középpontban egy szivárványszínű Pride-zászló szerepel, amelyet két amerikai zászló szegélyez.

A Twitter-felhasználók szerint ez sérti az amerikai zászlószabályzat egy szakaszát, amely előírja, hogy a több nemzeti zászlót vagy zászlót tartalmazó zászló felvonás középpontjában az amerikai zászlónak kell lennie.

"A gyermekeket célzó forradalmi transznemű napirend előmozdítása érdekében Biden megsérti az amerikai zászlószabályzat alapvető tételét, és tiszteletlenül bánik minden amerikai szolgálat minden olyan tagjával, aki a zászló színei alatt nyugszik"

– írta Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke.

"Az Amerikai Egyesült Államok zászlaja legyen a csoport középpontjában és legmagasabb pontján, amikor több állam vagy helység zászlaját vagy társadalmak zászlaját csoportosítják és kifüggesztik"

–idézi Fitton a US Flag Code 7. paragrafusának egyik bekezdését.

A kiemelt helyen levő kifüggesztést a Biden által szombaton a Fehér Házban tartott Pride-hónap ünnepélyen mutatták be.

Az eseményen, amelyen az LMBTQ ügyeket képviselő előadók és felszólalók is részt vettek, a Pride közösséget "a legbátrabb és leginspirálóbb emberekként", valamint az Egyesült Államok és az egész világ számára példaként méltatta.

"Ennek a háznak a kapuin kívül azok vannak, akik vissza akarják rántani az országunkat, és még annyi csatát meg kell  vívni. De ma nem azért vagyunk itt, hogy erősek legyünk. Nem azért vagyunk itt, hogy bátrak legyünk. Annak ellenére, hogy önök közül oly sokak számára már az is bátorságot jelent, hogy eljöttek erre az eseményre"

– mondta Jill Biden, amerikai first lady.

Biden az LMBTQ közösséget is méltatta, mint a legbátrabb és leginspirálóbb embereket, akit valaha is ismert.

"Tudják, mindannyian akkor tudunk tovább lépni, ha együtt haladunk az önök örömével és az önök büszkeségével, amely megvilágítja az utat"

- folytatta az elnök.

"Ezért ma büszkén emlékezzünk arra, hogy kik vagyunk - az Amerikai Egyesült Államok."

(NYP)

Legfrissebb