Ugrás a tartalomra

Pride ünnep gyerekeknek: Elegük lett a szülőknek

Szinezőkkel, Pride felirattal ellátott tárgyakkal Drag előadással készültek a gyerekeknek.

Daily Caller

A District of Columbia Public Library most ünnepelte az LMBT Pride hónapot több intézményben, szombaton "Children's Pride Parade" és fesztivál szervezésével.

"Minden 0-18 éves korú gyereket meghívunk, hogy vegyen részt és vonuljon fel a felvonuláson a családjával vagy barátaival"

- közölte egy, a felvonulást hirdető szórólap

A szórólap legelején szerepeltek a Pride-felvonulás céljai, az első számú célként a következő szerepel:

"Egy Pride-rendezvény kifejezetten a gyerekek számára, akik közül sokan fiatalabb korban coming outolnak".


Szombat reggel a Montrose Parkban részt vevők között családok, tinédzserek, gyerekek és csecsemők is voltak. A felvonulás személyzete pride zászlókat, LMBTQ matricákat, szivárványos nyakláncokat és egyéb kellékeket, valamint táblákat is osztogatottak, amelyeket elmondásuk szerint gyerekek készítettek.

A felvonulás a Georgetown-i Közkönyvtárhoz vezetett, ahol kifejezetten gyerekeknek szóló LMBTQ előadásokat, programokat tartottak.Az eseményen több asztalnál állítólag különböző tárgyakat  szivárványszínű üzenetekkel, mint például "Love is love" és "Pride". Az egyik asztalon LMBTQ témájú kártyák és könyvjelzőket lehetett választani, egy másik asztalnál pedig a gyerekek zsírkrétákkal színezhettek.

A gyerekek különböző standokon LMBTQ témájú könyveket, szinezőket, és olyan feliratokat mint a "Love is love" vagy "Pride" tartalmazó tárgyakat választhattak.

Az egyik könyvjelzőn RuPaul a transznemű híresség, szerepelt egy tőle elhangzott idézettel.

"Mindannyian meztelenül születünk, a többi már csak drag"

- áll a gyerekeknek készült szinezőn.Az ismert konzervatív közösségi médiafigyelő, a Libs of TikTok a Twitteren osztott meg egy videót, amely bemutatja, hogyan ünnepelték a Pride-napot a kanadai Új-Fundlandon található École St Matthew's iskolában.

"Az iskolát progresszív Pride zászlókkal díszítették fel, és a tanárok is Pride színekbe öltöztek. A diákok számára egy drag előadást is tartottak"

- írták.


A hétfő reggel közzétett videó vírusként terjed, amelyet eddig már több mint egy 1,1 millióan néztek meg.

Több Twitter-felhasználó is kommentálta az általános iskolásoknak szóló LMBTQ népszerűsítő rendezvényeket.

"Miért nem tudnak a tanárok egyszerűen csak tanítani"

- írta az egyik felhasználó.

"Ez beteges. Ezek az emberek mind börtönbüntetést érdemelnének a gyerekek tömeges, megrendezett molesztálásáért..."

- fejtette ki véleményét egy másik kommentáló.


Az Egyesült Államok iskoláiban is zajlanak a Pride rendezvények. Az egyik ilyen esemény egy észak-hollywoodi K-8 általános iskolában hatalmas tiltakozást váltott ki a szülők részéről, ahol bingo feladványokkal és színezőkkel népszerűsítették a Prideot.

Legfrissebb