Ugrás a tartalomra

Pornó oldal lesz az X-ből? - kifakadtak a keresztény vezetők

Új irányelveket vezettek be a népszerű közösségi oldalon.

Keresztény vezetők bejelentették, hogy nem tudnak azonosulni az új irányelvekkel, és ha nem lesz változás, törölni fogják a fiókjukat.

Musk cége a napokban frissítette irányelveit, hogy engedélyezi a "konszenzusos módon előállított és terjesztett felnőtt meztelenséget" és a "szexuális viselkedést", egyértelművé téve, hogy engedélyezi a "teljes vagy részleges meztelenséget", valamint a "kifejezett vagy burkolt szexuális viselkedést". Továbbá az új irányelvek lehetővé teszik a mesterséges intelligencia által generált felnőtt tartalmakat is.

"A szexuális kifejezés, legyen az vizuális vagy írott, a művészi kifejezés legitim formája lehet"

- áll a szabályzatban.

"Hiszünk a felnőttek autonómiájában, hogy olyan tartalmakkal foglalkozhatnak és hozhatnak létre, amelyek saját hitüket, vágyaikat és tapasztalataikat tükrözik, beleértve a szexualitással kapcsolatosakat is".

A szabályzat azt állítja, hogy korlátozza a "felnőtt tartalmaknak való kitettséget a gyermekek vagy felnőtt felhasználók számára, akik úgy döntenek, hogy nem akarják látni azokat" – bár egy ilyen szabályzatot nem olyan könnyű betartatni. A pornó témájú spamek száma az X-en az egekbe szökött, mióta Musk átvette a vállalat irányítását. Egy 2022-es, a Twitter Blue előfizetőit vizsgáló tanulmány szerint nagy részűk politikát, kriptopénzeket vagy pornót népszerűsített.

Az X versenytársai, az Instagram, a Facebook, a Threads, a TikTok és a YouTube mind tiltják a pornót.

Bart Barber, a Déli Baptista Konvenció elnöke kifejtette, hogy többek között a pornóval kapcsolatos álláspontja miatt szakítani fog az X-el. Elmondta, hogy az SBC éves közgyűléséig fog tweetelni, amely június 12-ig tart.

Beth Moore író és szónok azt mondta, hogy újragondolja az X használatát.

"Ez drámaian megváltoztatja a dolgokat"

- írta Moore.

"Annyira nem akartam elhagyni ezt az oldalt a közösség miatt, amit kialakítottunk...Mit tegyünk?"

Moore megjegyezte, hogy sok keresztény felhasználónak voltak küzdelmei a pornóval.

"Ha például gyógyulófélben lévő alkoholista lennék, nagyon szeretném, ha a barátaim nem eg bárban akarnának találkozni velem."

Katie Somers kanadai életvédő aktivista azt írta:

"Nagyon dühös vagyok, hogy megvédtem Elon Muskot az X felvásárlásában. Cserébe ő ment és pornóoldalt csinált belőle".

Hershael York, a louisville-i Déli Baptista Teológiai Szeminárium teológiai iskolájának dékánja közölte, hogy elhagyja a platformot.

"Hát fakadhat egy forrásnak ugyanabból a nyílásából édes és keserű víz?"

- írta York, valamint hozzátette:

"Barátaim, nem tudok jó lelkiismerettel tovább az X-en maradni. Megpróbáltam jó célokra használni, de ez most már túl sok. A nap végéig törlöm a fiókomat."

(CrossWalk)

Legfrissebb