Ugrás a tartalomra

Poligámia és gyermekházasság: erre törekszenek a kaliforniai törvényhozók

A választók dönthetnek majd az alkotmánymódosításról.

Photo by Zoriana Stakhniv / Unsplash

Egy családfigyelő szervezet figyelmeztet, hogy a kaliforniai intézkedés utat nyit a "poligámiának, gyermekházasságnak.


Kalifornia törvényhozói alapvetően meg akarják változtatni a házasság meghatározását az államban, és céljuk az novemberi választások, ahol maguk a választók hagyhatnák jóvá a többnejűséggel, gyermekházassággal és a rokonházassággal kapcsolatos törvénymódosítást - állítja egy állami figyelőcsoport.

Az 5. alkotmánymódosítás, vagy más néven a "Házasságkötés szabadsága" elnevezésű kezdeményezés tavaly átment a kaliforniai képviselőházban és szenátusban.

Most a választók dönthetnek arról, hogy véglegesen megváltoztatják-e a házasság definícióját az állam alkotmányában.

Miközben baloldali csoportok koalíciója, köztük az Equality California (Egyenlőség Kaliforniában) azt tervezi, hogy államszerte kampányt indít az intézkedés elfogadásáért, a Kaliforniai Családi Tanács arra figyelmezteti a választókat, hogy a törvénymódosítás elfogadása

"megnyitja a katasztrófa kapuit".
"Mélységesen aggódunk az ACA 5 következményei miatt a kaliforniai családokra és gyermekekre nézve"

- jelentette ki Jonathan Keller, a CFC elnöke.

"A házasság egyértelmű meghatározásának hiánya riasztó, és megnyitja az utat a poligámia, a gyermekházasság és a vérfertőző kapcsolatok legalizálása előtt. A társadalomtudomány megerősíti, hogy a stabil, hagyományos házasságok létfontosságúak a gyermekek és a társadalom jóléte szempontjából."

A CFC arra figyelmeztet, hogy az intézkedés tragikus hatással lehet a kiskorúakra, és gyermekek tömegeinek életét teheti tönkre .

"Tragikus módon ez a legújabb kezdeményezés a családi életet a felnőttek vágyai, nem pedig a gyermekek jogai köré összpontosítja"

- áll a CFC által kiadott közleményben.

(CBN)

Legfrissebb