Ugrás a tartalomra

Pedofília támogatásával vádolják egy LGBTQ napközis központ igazgatósági tagját

Photo by James A. Molnar / Unsplash

Két új berlini napközis központ, amelyek célja a gyermekek homoszexualitással és más LMBTQ témákkal kapcsolatos oktatása, vita tárgyává vált, miután kiderült, hogy az igazgatótanácsában van egy szociológus, akit a pedofíliával vádolnak.

Rüdiger Lautmann szociológust azzal vádolják, hogy pedofil szószóló – írja a Focus német hírplatform.  1994-ben Lautmann kiadott egy könyvet "Die Lust am Kind (A gyermek utáni vágy). A pedofil portréja" címmel. Maga Lautmann visszautasítja a vádakat.  Nem tartja magát a pedofília szószólójának, és azt mondja, hogy csak megpróbálta megérteni és leírni a jelenséget.

Marcel de Groot ügyvezető igazgató szerint Lautmannnak semmi köze a bölcsőde napi tevékenységéhez.

„Szerintem ez túl problematikus lenne”

– mondja.  


Az új napközis otthonok egy kísérleti projekt részét képezik, amelyet a berlini meleg tanácsadó szolgálat kezdeményezett.  A koncepció megegyezik a többi napközis intézményével – hangsúlyozza De Groot ügyvezető igazgató.  A furcsa életmódot azonban láthatóvá kell tenni a gyerekek számára, például olyan könyveken keresztül, amelyekben két férfi esik szerelembe, nem csak egy herceg és egy hercegnő – magyarázza.

A projekt mögött állók szerint 93 gyereknek van hely. Kedden 60 volt az előzetes regisztrációk száma. A Bild szerint minden gyereket felvesznek, akár úgynevezett szivárványcsaládból származik, akár nem.

(CNE)

Legfrissebb