0279 Ugrás a tartalomra
PedofíliaLMBTQUSAKülföldHírek

Pedofilmosdatás: Nincs szükség a törvényekre a transznemű képviselő szerint

A republikánusok aggasztja a törvényjavaslat.

Kerem Yucel/AFP

Minnesota állam egyik transznemű képviselője olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely eltávolítaná az állam emberi jogokról szóló törvényeiből azt a megfogalmazást, amely kimondja, hogy a pedofilok nem tartoznak a "szexuális orientáción" alapuló védelem hatálya alá.

Leigh Finke állami képviselő, az állam első transznemű törvényhozójaként a benyújtott törvényjavaslat alapján módosítaná Minnesota emberi jogi törvényét.

"A szexuális orientáció nem foglalja magában a felnőttek gyermekekhez való fizikai vagy szexuális vonzódását"

– áll az állam emberi jogokról szóló törvényében, amelyet Finke eltávolítana, mivel nem érzi szükségesnek, hogy ezt törvény által is megerősítsék.

Természetesen a pedofília nem egy szexuális irányultság. Ezt a megfogalmazást eleve nem lett volna szabad törvénybe foglalni. A gyermekek elleni bűncselekmények megtalálhatók Minnesota büntetőjogi törvényeiben, és ismétlem, ezek változatlanok maradnak

– fejtette ki véleményét a képviselő.

Az üggyel kapcsolatban a republikánusok is megmozdultak, aggasztónak találják, hogy a demokraták eltávolítanák ezt a megfogalmazást a törvényből.

"A képviselőházi republikánusok ma módosító indítványt nyújtanak be annak tisztázására, hogy a pedofília egyáltalán nem tartozik az emberi jogi törvény által védett osztályok közé. Őszintén reméljük, hogy a demokraták is csatlakoznak hozzánk, hogy biztosítsák gyermekeink védelmét"

– nyilatkozta Lisa Demuth, a Republikánus Párt kisebbségi vezetője.

(Fox News)

Legfrissebb