Ugrás a tartalomra

Patthelyzet: Tusk vagy Kaczyński nyerte a választásokat? - Tóth Bálint László

A Világnézet című műsorunkban Tóth Bálint Lászlót kérdeztük a lengyelországi választásokról.

Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Tóth Bálint László, politikai szakértő megosztotta gondolatait a lengyel helyhatósági választások eredményeiről, különösen a PISZ párt győzelmével kapcsolatban.

Lengyel Helyhatósági Választások:
A választásokon a PISZ párt kapta a legtöbb szavazatot, ám a polgári koalíció több vajdaságban nyert. A nyugat-kelet megosztottság továbbra is markáns, a polgári koalíció elsősorban a nyugati területeken, míg a PISZ a keleti régiókban bizonyult erősnek.

"A voksoláson országos összesítésben, tehát ha megnézzük a leadott szavazatokat, akkor az jön ki, hogy a tavaly őszi kormányzó jobboldali konzervatív Jog és Igazságosság párt szerezte a legtöbb szavazatot."

- mondta Tóth Bálint László.

Európai Uniós Kapcsolatok és Várakozások:
Tóth Bálint László beszélt a PISZ és a polgári koalíció EU-val kapcsolatos stratégiáiról és a közelgő EU parlamenti választásokra való felkészülésről.

"Én a PISZ kommunikációjából azt feltételezem, hogy a kampányokat, az EP választási kampányokat arra fogják felépíteni, hogy mi az, amit az EU adhat és adnia kell Lengyelországnak, mit várunk el mi lengyelek az EU-tól, és mi az, amit az EU tőlünk lengyelektől várhat."

- emelte ki Tóth Bálint László.

Legfrissebb