Ugrás a tartalomra

Palesztinbarát tüntetők demonstráltak az auschwitzi tábor előtt

A holokauszt áldozataira emlékező felvonuláson.

Élet Menete Auschwitz, 2024. Május 6. - Kép forrása: CHEN SCHIMMEL

Izrael-ellenes tüntetők a lengyelországi Auschwitz előtt "szabad Palesztinát" skandáltak - derül ki az i24 újságírója, India Naftali által X hétfőn megosztott felvételekből.

A palesztinbarát tüntetésre a holokauszt áldozataira emlékező felvonuláson került sor a holokauszt emléknapján.

A felvételeken látható volt, hogy a tüntetés résztvevőit nagyszámban rendőrök veszik körbe. A Ynet jelentése szerint a rendőrök egy biztonsági zónát hoztak létre, hogy a tüntetők közvetlenül ne kerülhessenek kapcsolatba az Élet Menete résztvevőivel.

"Palesztin tüntetés zajlik most Auschwitz előtt! Ez gyomorforgató"

- kommentálta Naftali.

"Mérhetetlen dühöt érzek"

- mondta a Ynetnek az Élet Menete egyik izraeli résztvevője.

"Ha azt hittük, hogy 'soha többé', akkor Auschwitzban arcul ütött bennünket a valóság, hogy, hogy amit ezen az elátkozott földön tettek a zsidókkal, az megismétlődhet, különösen október 7-e után. Félelem nélkül és büszkén nézek szembe velük és a nemzeti zászlónkkal".
"Sehol sem lenne szabad ezt megengedni nekik"

- mondta a forrásnak Jacqueline Glicksman holokauszt-túlélő.

"A holokauszt emléknapján emeljük fel a fejünket, és egyesüljünk a holokauszt hatmillió áldozatával, és mindazok emlékével, akiket október 7-én lemészároltak"

- tette hozzá.

"Ezzel a tiltakozással azt akarjuk mondani, hogy mi is fejet hajtunk a holokauszt áldozatai előtt, de követeljük a háború és a népirtás befejezését"

- mondta az Izrael-ellenes tüntetés egyik résztvevője, Omar Faris, egy lengyelországi palesztinokat tömörítő egyesület elnöke az Associated Pressnek.

(Jpost)

Legfrissebb