Ugrás a tartalomra

Palesztin tüntetők rongálták meg Józsué oltárát az Ebál-hegyen

Egyre több támadás éri Izrael történelmi helyszíneit.

Vandalizmus Józsué oltárán az Ebal-hegyen 2024. január 4-én. Kép forrása: A FIGHT FOR EVERY ACRE ORGANIZATION)

Palesztin tüntetők egy csoportja megrongált egy zsidók és keresztények által nagyra becsült történelmi emlékhelyet Ciszjordániában- számol be a The Christian Post.

A Józsué oltára néven ismert és az Ebal-hegyen található látványosságot a múlt héten palesztin tüntetők rongálták meg, akik gumiabroncsokat égettek a hely maradványain, és palesztin zászlókat és arab feliratokat fújtak a kődarabokra - számol be a Jerusalem Post.

Józsué oltára az elmúlt néhány évben más támadásokat is elszenvedett az izraeli örökségi helyszínek ellen szervezett támadások közepette.

"Sajnos a zsidó és keresztény szent helyeket ismételten célba veszik a muszlim telepesek, mint például Ráhel sírját Betlehem közelében, Ábrahám, Izsák és Jákob, Sára, Lea és Rebeka sírját Hebronban, József sírját Sikemben (Náblusz) és sok mást"

- mondta a Fox News Digitalnak Petra Heldt tiszteletes, egy vezető keresztény tudós, aki 40 éve él Izraelben.

"Ez egy következetes minta, amely azt mutatja, hogy a zsidó és keresztény történelem létezését akarják eltörölni Izraelben, a zsidó nép történelmi földjén. Ezért ezt a szent helyet is meg kell védeni a palesztin vandalizmustól, ugyanúgy mint más szent helyeket Izraelben".

Heldt úgy véli, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, hogy a hely megfelelő védelem alá kerüljön.

"Az oltár Józsué (i.e. 1400) idejére nyúlik vissza, aki a zsidó népet a száműzetésből az Ígéret Földjére vezette"

- folytatta Heldt.

"Az Ebal-hegyen és környékén létrehozott állandó zsidó jelenlét tartósan biztosítani fogja ezt a szent helyet a zsidók és a keresztények számára."

A  Forum for the Struggle for Every Dunam izraeli aktivistái szintén zsidó jelenlétet követeltek az ősi történelmi helyszínen.

"Ma minden eddiginél világosabb, hogy csak egy állandó zsidó jelenlét, egy farm vagy egy város garantálja, hogy valóban ellenőrzés alá kerüljön a hely, amely megakadályozza az oltár további megrongálását vagy megsemmisítését"

- jelentették ki a Tazpit sajtószolgálat jelentése szerint.

Legfrissebb