Ugrás a tartalomra

Palesztin tüntetésen támadtak meg egy izraeli férfit

A 70-es éveiben járó áldozat a beszámolók szerint azért ment be Qalandiyaba, hogy megtankolja az autóját.

Palesztinok támadtak meg egy izraeli férfit szombat este a Jeruzsálemtől északra fekvő Qalandiya településen, aki a helyi média szerint könnyű sérüléseket szenvedett.


Az áldozatot, egy hetvenes éveiben járó ultraortodox zsidót a jelentések szerint megkövezték, miután belépett Qalandiya területére, hogy megtankolja az autóját. Az arab közösségi médiában megosztott videofelvételeken több tucatnyi zavargó látható, amint kövekkel dobálják a járművét. Ezt követően elvesztette uralmát a jármű felett, és egy betonkorlátnak ütközött, sérüléseket szenvedve. Állítólag gyalog menekült a Qalandiya ellenőrzőpont felé, ahol az izraeli biztonsági erők fogadták.
Az áldozatot az orvosok a helyszínen ellátták, mielőtt a jeruzsálemi Shaare Zedek egészségügyi központba szállították.

A járművét felgyújtották.


Egy héttel korábban a nyugat-szamariai Qalqilya palesztin városban megöltek egy izraeli férfit. Az áldozat, akit a 66 éves Amnon Muchtar néven azonosítottak, a közép-izraeli Petach Tikvahból származott, és állítólag egy zöldségbolt tulajdonosa volt, aki a hírek szerint azért utazott Qalqilyába, hogy terményeket vásároljon.

A halálos lövöldözés két nappal azután történt, hogy egy 78 éves izraeli férfit halálosan megsebesítettek Qalqilya közelében.

Az első vizsgálat megállapította, hogy a támadók súlyosan megverték a férfit és ellopták az autóját.

Az izraelieknek tilos belépniük Qalqilyába, valamint Júdea és Szamaria más, teljes palesztin közigazgatási és biztonsági ellenőrzés alatt álló területeire, amelyeket az oslói megállapodások értelmében egységesen A területnek neveznek.

(jsn)

Legfrissebb