Ugrás a tartalomra

Őrület: fakarddal támadt a hívekre egy férfi Amerikában

Két embert súlyosan megsebesített.

Photo by Matt Popovich / Unsplash

A Utah állambeli rendőrség letartóztatott egy férfit, aki vasárnap reggel bement egy katolikus templomba, majd ököllel és egy fakarddal kezdte ütlegelni a híveket.

A 31 éves Chandler Grillone-t vasárnap reggel tartóztatták le, miután a Salt Lake City-i Madeline katedrálisban elkezdett emberekre támadni, és állítólag találomra tette ezt.

Grillone ellen két súlyos testi sértés, egy 5000 dollár alatti vagyoni kár, egy testi sértés vétsége, valamint rendbontás és rendőrtiszt akadályozása miatt emeltek vádat - közölte a KTVX.

Az alapos gyanú szerint Grillone bement a katedrálisba, és állítólag két embert megütött egy fakarddal, majd egy harmadik személyt ököllel, eltörve az illető szemüvegét.

Grillone tetteit nem tartották provokáltnak, és a valószínűsíthető okot adó nyilatkozat megjegyzi, hogy az állítólagos támadó nem volt együttműködő, amikor a hatóságok őrizetbe vették.

A Family Research Council nevű konzervatív keresztény szervezet által februárban közzétett jelentése szerint tavaly 436 támadás érte az egyházakat, amely több mint kétszerese a csoport által 2022-ben jelentett számnak.

Az FRC jelentése 2023 januárjától novemberéig legalább 315 vandalizmust, 75 gyújtogatást vagy gyújtogatási kísérletet, 10 fegyverrel kapcsolatos incidenst, 20 bombafenyegetést és 37 egyéb, egyházakat ért incidenst állapított meg.

(CP)

Legfrissebb