Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: "Egy vírustámadást indítottak ellenünk"

Szánthó Miklós szerint Magyarország egy tündöklő város a hegyen, Európa szívében.

Fotó: Papajcsik Péter / Index


Tegnap kezdetét vette a CPAC, Konzervatív Fórum Magyarországon, ahol közel húsz országból több száz magas rangú vendég, és hatvan tekintélyes külföldi előadó is részt vesz, valamint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, és egy videóüzenetben Donald Trump, volt amerikai elnök is beszédet mondott.


A meghívottak között szerepelnek korábbi kormányfők, európai pártelnökök, és európai parlamenti képviselők is. A rendezvényen két amerikai kongresszusi képviselő, valamint volt és leendő szenátorok, az Egyesült Államok korábbi Egészségügyi minisztere és legfőbb ügyésze mellett tagállami miniszterek, valamint Mexikótól Izraelen keresztül egészen Japánig más szövetségesek is részt vesznek.


"Együtt erő vagyunk"

– áll a rendezvény mottójában.

"Magyarország nem woke-nak való vidék. Isten, haza, család."

– kezdte beszédét Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, aki úgy véli, Magyarország egy tündöklő város a hegyen, Európa szívében, valamint azt is elmondta, hogy annak, hogy szerinte diktatúra szaga van annak, hogy sokan a liberális demokráciát tartják a kizárólagos demokráciának.

Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió elnökekijelentette, hogy Orbán Viktort Texasban megválasztanák miniszterelnöknek, valamint azt is elmondta, hogy a baloldal mindent megtesz az alapok tönkretételéért, és hogy nem fogják engedni, hogy eltérítsék őket a mennyei tervtől, hogy itt, ezen a földön kiálljanak az igazságért.

A konferencián Orbán Viktor is beszédet mondott, aki szerint az, hogy a konferenciát éppen Magyarországon tartják annak köszönhető, hogy Magyarország egy olyan inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. A miniszterelnök elmondta, hogy konzervatív keresztény fordulatra Magyarországon azután került sor, miután 2010-ben átvették a hatalmat.

Most viszont úgy véli, hogy vállalni kell az ideológiai csatákat, mert csak így lehet megvédeni a hazát, amely a miniszterelnök elmondása szerint támadás alatt van.

"a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, egy vírustámadást indítottak ellenünk, ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki. Ez a vírus a nyugati világ legsebezhetőbb pontját támadja. Ez a nemzet. Ez egy nemzetfelemésztő vírus, amely a nemzeteket atomra bontja és szétporlasztja."

– részletezte.

"mi nem támadunk, mi védekezünk. Védekezünk, mert a globalista progresszív elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát."

tettte hozzá.

A miniszterelnök arról is említést tett, hogy a progresszív külpolitika mindig háborúba torkollik, amelyet a történelem számtalan példával igazolt, és amely most felforgatja az országokat a demokráciaexport nevében. A woke és a gender-ideológiát Orbán a kommunizmushoz hasonlította, mivel mesterségesen most is osztályokra szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szíthassanak.

"A magyar konzervatív kísérlet azért sikeres, mert sok mérföldes távolságból, sőt látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat. Itt ültek a nyakunkon. Azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást. 26 évet éltem marxista elnyomás alatt, terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a pártház egerét."

A konferencián Tucker Carlson a Fox News volt műsorvezetője is megszólalt, és egy előre felvett videófelvétel keretében elmondta, hogy nagyon elfoglalt, ezért nem tud személyesen részt venni a konferencián, és azzal viccelődött, hogyha kirúgnák, akkor biztosan eljönne a budapesti rendezvényre, amely mint tudjuk be is következett.

A volt amerikai elnök a CPAC budapesti rendezvényének küldött videóüzenetében külön üdvözölte Orbán Viktort, aki szerinte "remek ember és remek vezető."

– számolt be a neokohn.

(Index)Legfrissebb