Ugrás a tartalomra

Durva kritikával illette az Izrael-barát amerikai jobboldalt Tucker Carlson

Szerinte az Izrael-barát konzervatívok egyáltalán nem törődnek az országgal.

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője, akit azóta eltávolítottak a csatornától, és Ben Shapiro, a Daily Wire alapítója. Kép forrása: Ben Shapiro/Youtube

Tucker Carlson éles kritikával illette Ben Shapiro-t, és az amerikai konzervatívok izrael-párti képviselőit - írja a Naphíre.hu


Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője az év utolsó napjaiban kemény véleményt fogalmazott meg a Daily Wire alapítójával, Ben Shapiro-val szemben, aki az Izrael-párti vélemény egyik szószólójaként minden lehetőséget megragad, hogy képviselje Izraelt a hónapok óta zajló véleményháborúban.

A műsor vezetőnél azonban úgy tűnik, betelt a pohár,

szerinte Shapiro „egyáltalán nem törődik az országgal", mivel véleménye szerint ő és a hozzá hasonló Izrael-párti hangadók

"egy idegen ország konfliktusára összpontosítanak, miközben a saját országuk veszélyesen instabillá válik"

– számol be róla a Jerusalem Post.

A naphíre.hu beszámolója szerint Carlson továbbá felsorolta, hogy milyen kihívásokkal néz szembe az Egyesült Államok, úgy mint a pénzügyi instabilitás és a déli határon zajló krízis, és azt állította:

"Vannak olyan emberek a 'jobboldalon', akik az elmúlt két hónap minden egyes nap egy idegen országban zajló konfliktusra összpontosítottak, miközben a saját országunk veszélyesen instabillá válik a pénzügyi összeomlás szélén, több tízmillió olyan emberrel, akiknek nem kellene itt lenniük az országban"

– mondta Carlson a "Breaking Points" című műsorban,valamint hozzátette:

" Szóval egyáltalán nem törődnek az országgal, és ez az ő előjoguk... de én igen, mert nincs más választásom. Én idevalósi vagyok. A családom több száz éve itt él, és tervezem, hogy itt maradok.”
Carlson és Shapiro a Ben Shapiro Show-ban. Kép forrása: Youtube
"Kicsit megdöbbentő kijelentés Tucker részéről. Soha nem kételkednék az ország iránti szeretetében, még akkor sem, ha ő és én vadul nem értünk egyet számos témában"

–idézte a Wrap nevű oldal Ben Shapiro szavait a Carlson által megfogalmazott kritika kapcsán.

"Ha valaki hallgatta a műsoromat... az elmúlt hónapok során, tudhatja, hogy az összes olyan témáról, amit ott említ, - beleértve a határkérdést is - folyamatosan beszéltem…

– hangsúlyozta.

Shapiro szerint Carlson olyan vádakkal illette őt, amelyek szembemennek az ő álláspontjával,

például hogy szerinte az Egyesült Államoknak valamilyen kötelessége lenne palesztinokat important Gázából.

"Nyíltan elleneztem ezt, mert ez abszurd és borzasztó lenne az Egyesült Államoknak"

– jelentette ki Shapiro, valamint hangsúlyozta, hogy nem csak Tucker családja él évszázadok óta az Egyesült Államokban, mivel az ő felmenői szintén, már az 1900-as évek eleje óta Amerikában élnek mind két oldalon.

A naphíre.hu cikke alapján Shapiro végül kiemelte, hogy neki sem áll szándékában elhagyni az országot.

"Én sem szándékozom elköltözni... Nem tudok erről többet mondani, mint hogy ez egy abszurd vád. Sajnálatos."

Legfrissebb