Ugrás a tartalomra
GoogleCenzúraLMBTQHírek

Google cenzúra: A férfi és a nő teremtéséről írt a lelkész

Gyűlöletbeszédre hivatkoznak.

A Google logója - Reuters

Egy texasi gyülekezet lelkésze nyílt levélben írt arról, hogy a szülők hogyan adhatnak bibliai választ gyermekeiknek a Pride hónapjára, amelyet cenzurázott a Google tulajdonában lévő "Blogger" platform.


Dan Phillips, a houstoni Copperfield Bible Church lelkésze a levelet Phil Johnson, a Grace to You ügyvezető igazgatójának blogján osztotta meg, amelyet a Blogger üzemeltet. A levélben Phillips kifejtette, hogy a Teremtés könyve szerint Isten kezdetben férfinak és nőnek teremtette az embert.

"Emlékeztek, hogy Isten megteremtette Ádámot és Évát, egy férfit és egy nőt"

– írta Phillips.

"Jézus minden bűnöst meg tud menteni!"  

– fejtette ki a lelkész, majd hozzátette, hogy a keresztényeknek nem szabad gyűlöletet táplálániuk a szívükben senki iránt.

Június 8-án Phillips azt tweetelte, hogy a Blogger gyűlöletbeszédnek ítélte, majd törölte a bejegyzést. A Phillips által megosztott Blogger adminisztrátori e-mail képernyőfotója szerint a bejegyzést azért törölték, mert a tartalom megsértette a cég "gyűlöletbeszéd irányelveit".

A Blogger által küldött adminisztrációs levél, melyben kifejtik a törlés okát. 


Phillips a Christian Postnak elmondta, hogy a lelkipásztori levéllel az volt a célja, hogy megmutassa, hogy a keresztények nem mutatnak gyűlöletet a homoszexuálisokkal szemben, amikor Krisztus megváltó evangéliumát hirdetik.

A Blogger e-mailjére válaszul Phillips később megkérdezte: "A keresztény beszéd tilos?".

Phillips vasárnap azt mondta, hogy a büszkeség hónapjáról szóló prédikációja lett egyháza egyik legtöbbet letöltött podcastja közel két évtizede.

"Egy újabb kis váratlan ajándék a Google cenzúrájától. Alig két hét alatt a 'Pride hónap?' prédikáció a 6. legtöbbet letöltött prédikációnk lett a prédikációk közzététele óta eltelt tizenhét év alatt.

– áll a lelkész Twitteren megosztott bejegyzésében.

További híreinkért kattintson ide.

Legfrissebb