Ugrás a tartalomra

Izrael: nukleáris fegyvereket is tárolhattak a légibázison amelyet rakétatalálat ért

Szándékosan vették célba a feltételezett nukleáris fegyverbázist?

A New York Times képelemzése szerint egy október 7-én Gázából indított rakéta egy olyan izraeli katonai bázist talált el, amelyről úgy vélik, hogy nukleáris rakéták tárolására használják.

Az október 7-i rakétacsapás előtt és után készült műholdfelvételek a felperzselt föld hirtelen megjelenését mutatják a közép-izraeli Sdot Micha katonai bázison.

Riley Mellen, a The Times vizuális nyomozócsoportjának munkatársa nyilvánosan elérhető műholdképeket, rakéta riasztási adatokat és közösségi média posztokat elemzett, hogy beszámolhasson erről a történetről.

Egy rakéta, amelyet nagy valószínűséggel a Hamász fegyveresei lőttek ki az Izrael elleni október 7-i támadásuk során, egy izraeli katonai bázisba csapódott, ahol szakértők szerint az ország számos nukleáris célra alkalmas rakétája állomásozik - derül ki a The New York Times által a támadás utóhatásainak vizuális elemzéséből.

Bár magukat a rakétákat nem találták el, a rakéta becsapódása - a közép-izraeli Sdot Micha bázison - tüzet okozott, amely megközelítette a rakétatárolókat és más érzékeny fegyverzetet.

Izrael soha nem ismerte el nukleáris arzenáljának létezését, bár izraeli informátorok, amerikai tisztviselők és műholdkép-elemzők mind egyetértenek abban, hogy az ország legalább kis számú nukleáris fegyverrel rendelkezik.


Legfrissebb