Ugrás a tartalomra

Nigéria: hat éve él fogságban Leah keresztény hite miatt

Örök rabszolgaságot vállalt hitéért.

Egy Leah Sharibu-ról készült festmény, amelyet a lány édesanyja, Rebecca Sharibu tart a kezében. - Kép forrása: Open Doors

Tegnap volt hat éve, hogy elrabolták Leah Sharibút a nigériai Dapchiban található lányiskolából, mert nem tagadta meg Krisztust.

Nigéria az Open Doors Világfigyelő listáján a hatodik helyen áll. Az itt élő keresztények különösen a muszlim többségű északi államokban továbbra is hatalmas nyomás alatt élnek, iszlám milíciák és fegyveres „banditák” büntetlenül bántalmazzák őket. Nigériában évente több hívőt ölnek meg hitük miatt, mint bárhol máshol a világon együttvéve. A támadások gyakran kegyetlen természetűek: a keresztények ingatlanjait lerombolják, váltságdíjért elrabolják őket, nemi erőszakot követnek el rajtuk, vagy megölik őket.

Leah egy volt azok közül a több mint 100 lány közül, akiket 2018. február 19-én elraboltak az iskolájukból. Tragikus módon az egyik lány a fogságban meghalt. A többieket egy hónapon belül szabadon engedték, kivéve Leát – mert nem volt hajlandó megtagadni Jézusba vetett hitét.

"nem tagadta meg Krisztust, hanem vállalta, hogy örökre rabszolga lesz,"

- mondták a terroristák 2018-ban. Leah ma már felnőtt, elmúlt 20 éves és továbbra is fogságban van.

"Reggel és este az a kérésem, hogy továbbra is imádkozzatok Leahért, ahogyan a múltban is tettetek. Tudom, hogy egy napon Isten válaszol, és megmenti a lányomat"

- mondta Rebecca Sharibu, Leah édesanyja kifejezve háláját az Open Doors munkatársai felé.

A cikk az Open Doors Magyarország közreműködésével készült.

Legfrissebb