Ugrás a tartalomra

Netanjahu és a Hamász is cáfolta a tűzszünetről terjengő híreket

9 órakor megnyitották a rafahi határátkelőt.

Az egyiptomi, nem kormányzati szervek által biztosított orvosok az egyiptomi-gázai határ átlépéséhez szükséges megállapodásra várnak. Kép forrása: Ali Moustafa / AFP

Egyiptomi források szerint a rafahi határetkelő megnyitásával egy tűzszünet lépett volna életbe Gáza déli részén, azonban ezt Netanjahu és a Hamász is cáfolta.


UPDATE: LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓINK SZERINT A RAFAHI HATÁRÀTKELŐT AZÓTA SEM NYITOTTÁK MEG!


A Ynet beszámolói szerint egyiptomi biztonsági források arról számoltak be, hogy Egyiptom, Izrael és az USA megállapodott egy gázai humanitárius tűzszünetről, amely abban az időpontban kezdődött volna, amikor újra megnyitják a rafahi határátkelőt, azonban ezt Netanjahu, és a Hamász is cáfolta.

A határátkelőt a Magyar Nemzet beszámolói szerint néhány órára reggel 9 órakor meg is nyitják, hogy humanitárius segélyeket tudjanak juttatni a térségbe, valamint azért, hogy a külföldi állampolgárok evakuálása biztonságban megtörténhessen.

Az alábbi videókon látható, ahogy az ENSZ zászlaja alatt üzemanyag szállítmány érkezik Gázába, valamint a határnyitásra váró egyiptomi segélyszállítmány.

Legfrissebb