Németország antiszemita biztosokkal harcol az antiszemitizmus ellen

„Az az őrült rohanás, hogy Németország 16 tartományában egy új bürokráciai szintet hozzanak létre az „antiszemitizmus biztosi” tisztségek létrehozásával, visszafelé sült el” számolt be a Neokohn Benjamin Weinthal cikke alapján.

A szerző azzal kezdi cikkét, hogy egyre több olyan biztos van, akik szítják a zsidógyűlöletet, lehetővé teszik az Izraelt célzó bojkott és szankció (BDS) kampányt, és figyelmen kívül hagyják a népirtó iráni rezsim és a palesztin arabok antiszemitizmusát.

Példának hozza fel Schleswig-Holstein északi tartomány nemrég kinevezett biztosát, a korábbi lutheránus püspököt, Gerhard Ulrichot, akinek prédikációiban a keresztény szellemiségű antiszemitizmus és az Izrael-gyűlölet veszélyes keveréke jelenik meg.

Ulrich a közel-keleti konfliktusért Izraelt teszi felelőssé, azt állítva: „Az ‘Izrael’ névre nehezedik ennek a közel-keleti háborúnak a borzalma és nyomorúsága”.

A cikk megjegyzi, hogy korábban a pap elítélte Izraelt azzal a hamis és elrugaszkodott állítással, hogy a palesztin dzsihádista terrorszervezetek elleni önvédelmi háborúit a Biblia ihletésére vívja. „Ezért nem tudjuk elfogadni, ha egy modern állam erre az Istenre és az ő ígéreteire hivatkozik, amikor háborút folytat” – jelentette ki Ulrich.

A cikk idézi, hogy a volt püspök 2017-ben megdöbbentő párhuzamot idézett a keletnémet kommunista diktatúra és a demokratikus Izrael között: „Itt egy olyan falat látunk, amely lényegesen magasabb, mint a berlini fal, és tudjuk, hogy a falak soha nem hoznak békét. Hebronban az volt a benyomásunk, hogy ott inkább terrort termelnek, mintsem legyőznék”.

„Az olyan „antiszemitizmus biztosok”, mint Ulrich és sok társa, a zsidó közösségeknek és a szélesebb nyilvánosságnak is kendőzetlen hazugságokat adnak el a teljesítményükről”

– jegyzi meg Weinthal további példákat is felsorolva.

„Mindez segít megmutatni, hogy a németországi antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó biztosok rendszere csak igazgatja az antiszemitizmust, és időnként hozzájárul annak növekedéséhez”

– írja Wienthal.

(Neokohn)