Ugrás a tartalomra

Németh Sándor: "Isten helyett sokan a pénzt imádják"

A pénzzel kapcsolatos bibliai igazságokról beszélt a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

forrás: nemethsandor.hu

A pénzzel kapcsolatos bibliai igazságokról beszélt a novekedes.hu-nak Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Megyeri Jonatán, ortodox főrabbi, és Székely János, szombathelyi püspök.

A hívők a vezetőlelkész elmondása szerint igyekeznek a pénzt és a vagyont Isten céljainak megfelelően használni, védik a lelküket a pénz szeretetétől mert tudják milyen nagy igazság az, amit Pál apostol mond:


"Minden rossznak gyökere a pénz szerelme."

– emelte ki a vezető lelkész.

Isten teremtette az anyagi vilgot is, ezért a pénz, mint anyagi értéket jelképező eszköz nem rossz és nem is erkölcstelen

– részletezte, valamint hozzátette, hogy a pénz attól függően, hogy miből és mire használják  lehet profán vagy piszkos is.

Jézus Krisztus is fizetett pénzzel, sőt, még pénzadományokat is elfogadott

– jegyezte meg Németh Sándor.

The inspirational Word of God
Photo by Timothy Eberly / Unsplash

A  munkabéren kívül a pénz lehet áldás is a Hit Gyülekezete vezető lelkésze szerint, ha az ember törekvésében első helyen Isten országának és igazságának keresése és az annak való engedelmesség áll.

Németh Sándor beszámolt arról is, hogy vannak, akiket rabul ejtett egy természetfeletti hatalom, a Mammon, akik így elveszíthetik képességüket a legfontosabb, örök értékek megnyerésére.


"Az igaz Isten helyett a pénzt, mint bálványt szolgálják, és imádják"

– részletezte a vezető lelkész, azonban hangsúlyozta, hogy az igazság keresése és a szeretet gyakorlása mellett keresztény szempontból a jólétünkért tett erőfeszítések is helyesek.

A zsidó-keresztény kinyilatkoztatás Németh Sándor elmondása szerint nem állítja egymással szembe a szellemi és anyagi jólétet, hanem a földiek fölé helyezi az isteni, mennyei dolgokat, mert a látható a láthatatlan világból állott elő. - írja a novekedes.hu

A vezető lelkész elmondta, hogy a hívők gazdagként sem feledkezhetnek el arról, hogy az istenfélelem a legnagyobb haszon az életben.

"Semmit sem hoztunk a világba, nyilvánvaló, hogy semmit sem vihetünk ki belőle"

– hangsúlyozta Németh Sándor, amint rávilágított a Szentírás gazdagokra vonatkozó tanácsaira.

"A  gazdagság csalárdsága, vagy megtévesztése is elnyomhatja az ember szívében az Isten jelenléte utáni vágyakozást, amelynek következtében szellemi-lelki vonatkozásban terméketlen, kiégett emberré válhatnak"

– tette hozzá Németh Sándor, aki elmondta, hogy azzal lehet felvenni a küzdelmet a gazdagság csapdáival szemben, ha Istent teljes szívünkből, lelkünkből, minden erőnkből szeretjük, és a felebarátainkat, mint önmagunkat.


Legfrissebb