Ugrás a tartalomra

Nem semmi: több mint 300 ezren keresztelkedtek meg Pápua Új-Guineában

Sokan napokig gyalogoltak, hogy részt vehessenek az evangelizációs összejöveteleken.

Az első keresztség Jiwaka tartományában, Minjben május 6-án, a "Pápua Új-Guinea Krisztusért 2024" elnevezésű evangelizációs kezdeményezés részeként. - Kép: Marcos Paseggi, Adventist Review].

Több mint 300 ezer embert kereszteltek meg idén Pápua Új-Guineában a "PNG for Christ" elnevezésű adventista rendezvénysorozat révén.

Ted Wilson, a Hetednapi Adventista világegyház elnöke, május 19-én elmondta, hogy 278,369 embert kereszteltek meg, de ez a szám akkoriban még koránt sem volt teljes.

"Ez Isten csodája! Sokkal többet fognak még jelenteni"

- mondta

És így is lett, egy héttel később Wilson bejelentette, hogy több mint 300 ezer embert kereszteltek meg, de az ország különböző részeiről továbbra is érkeznek a jelentések.

A kampány során a rendezvényeken résztvevő embereket bibliai igazságokra tanították, és sokan hitre jutottak.

Sokan napokig gyalogoltak távoli falvaikból, majd hetekig sátrakban aludtak,hogy részt vehessenek az evangelizációs összejöveteleken. -Kép forrása: Marcos Paseggi, Adventist Review

Mivel ilyen nagy számban jelentkeztek az emberek a vízkeresztségre, a szervezők némi technikai akadályba is ütköztek, ugyanis a medencéket úgy kellett kialakítani, hogy akár 1000 fő befogadására is képesek legyenek.

Az események különösen nagy hatással voltak a helyi közösségekre. Az Adventist Record beszámolt arról, hogy

drogkereskedők elégették a marihuána-ültetvényeiket és megkeresztelkedtek, rabok tértek meg, egész falvak jelentették ki magukat adventistának, és sokan állítólag meg is gyógyultak.


A két hetes kampányturné során Ted Wilson és felesége, Nancy, naponta tartottak előadásokat, és hirdették az emberek számára az evangéliumot.

Az első keresztségek május 6-án a PNG for Christ nevű rendezvény keretében. - Kép forrása: Marcos Paseggi, Adventist Review

(CBN)

Legfrissebb